Skip Navigation Links

Av. İsmail Başar’ın Çabaları Sonuç Verdi

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde Dörtyol için İçme Su Şebekesinin yenilenmesi, Soğuk Hava Deposu ve Mezbahana Kompleksi yapımı 2015 yılı y

Av. İsmail Başar’ın Çabaları Sonuç Verdi

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde Dörtyol için İçme Su Şebekesinin yenilenmesi, Soğuk Hava Deposu ve Mezbahana Kompleksi yapımı 2015 yılı yatırım bütçesine alınmıştı.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde Dörtyol’dan Cumhuriyet Halk Partisi’nin temsilcisi bulunmadığından Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisine mensup Belediye Meclis Üyeleri 2015 yılı yatırım bütçesi görüşülürken Dörtyol’un bu bütçeden hak ettiği payı alabilmesi için yoğun bir çaba sarf etmişlerdi.

Onların bu çabaları sonucu üç önemli proje 2015 yılı yatırım bütçesinde yer aldı. Bunlardan İçme Suyu Şebekesinin yenilenmesi ile ilgili bu güne kadar HATSU tarafından bir girişim olmazken Mezbahane Kompleksi için Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş kasap esnafıyla bir araya gelerek Hayvan Pazarı yanındaki yeri belirlemişti.

Yerin Milli Emlaka ait ve Dörtyol Belediyesine tahsisli olması nedeniyle uzun bir yazışma süreci başladı. Dörtyol Belediyesi tahsisten feragat etse de yerin Milli Emlak’tan Büyükşehre geçebilmesi için Bakanlık onayına ihtiyaç oldu. Bu süre uzadıkça uzadı.

Konuya hassasiyet gösteren MHP Büyükşehir ve Dörtyol Belediye Meclis Üyesi Av. İsmail Başar ilgili bakanlık ve BİMER’e yaptığı başvurulardan olumlu sonuç aldı ve bunu sosyal medya hesabından şu şekilde paylaştı; “Kıymetli hemşehrilerim, Büyükşehir Belediyemizin, Dörtyol ilçemizde bütçede ödeneği bulunan Payas, Erzin ilçelerimize de hizmet verecek olan mezbahane ve Soğukhava tesisleri için Dörtyol Belediyemize tahsisli Hazineye ait arazinin bir kısmının, Dörtyol Belediye Başkanımız tarafından Büyükşehir Belediyesine devri için, yapılan talebe büyük çabalarımız sonucunda bugün Başbakanlık müsteşarlığından tarafıma telefonla ve BiMER aracılığı ile onay verildiği bilgisi verilmiştir. İlçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Özellikle Başbakanlık Müsteşar Danışmanı Dursun Kıroğlu’na yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Şimdi 2015 yılı yatırım bütçesinde olan bu projenin Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki iki ay içerisinde hayata geçirilip geçirilmeyeceği merak konusu.    

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet