Skip Navigation Links

Adanalıoğlu Mahalle Evi Kursları İlk Mezunlarını Verdi

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Adanalıoğlu Mahalle Evi, yaz dönemi kurslarının ilkini tamamladı

Adanalıoğlu Mahalle Evi Kursları İlk Mezunlarını Verdi

Yaşam   A+a-

10-12 yaş grubu 35 öğrencinin devam ettiği yaz dönemi resim kursu, 300 eserin yer aldığı dev bir sergi ile sona erdi.
Adanalıoğlu Mahalle Evi adıyla açılışı yapılan ve yaz döneminde çeşitli beceri kurslarına öğrenci kabul eden merkez, ilk eğitim programını tamamladı. Yaz boyunca 10-12 yaş grubunda 35 öğrencinin devam ettiği resim kursunda yapılan eserler, düzenlenen dönem sonu sergisi ile görücüye çıktı. Dönem sonu sergisine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Çilem Küçükkeleş Öz, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe ve Hakim Baykara, meclis üyeleri, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Temiz Toplum Hareketi Derneği yetkilileri ile Belediye Kültür Sosyal İşler ve Temizlik İşleri Müdürleri katıldı. Adanalıoğlu sakinleri ve çocukların da ilgi gösterdiği dönem sonu sergisinde, kursiyer öğrencilerin yaklaşık 300 adet eseri sergilendi. Serginin sonunda eser sahibi çocuklara konuklar tarafından çeşitli kırtasiye malzemeleri armağan edildi.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Adanalıoğlu Mahalle Evi kurslarının halkın katılımıyla yapılan bir toplantı süreciyle başladığını hatırlattı. Halkla kurulan bu iletişim ve etkileşimin bir yansıması olarak kurslara yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Cebe, "Biz halkımızın hangi kursları istediğine dair bir form hazırladık. Bu formu vatandaşlarımıza dağıttık, gelen formlardan hangi eğitimleri istediklerini öğrendik. Bu çerçevede branş öğretmenlerini belirleyerek yaz döneminde ilk kurslarımızı açtık. Eğitim programlarımıza kayıtları kabul etmemizle birlikte mahalle sakinlerimizin yoğun bir ilgisiyle karşılaştık. Farklı branşlarda 300'e yakın başvuru aldık. Yaz dönemindeki kurslarımızdan şimdiye kadar 70 öğrencimiz sertifika almaya hak kazandı. Merkezimizde resim, müzik eğitimlerinin yanı sıra okuma yazma kursumuz da bulunuyor" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet