Skip Navigation Links

Şehitkamil'de Halkoyunları Sezonu Açıldı

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, 2015-2016 halkoyunları sezonunu açtı

Şehitkamil'de Halkoyunları Sezonu Açıldı

Kültür Sanat   A+a-

Yeşil-siyahlı yemeniler, Gaziantep ile Şehitkamil ismini bölgesel ve ulusal platformlarda başarıyla temsil etmek için mücadele edecek.
7'DEN 70'E HERKES İÇİN SPOR, HERKES İÇİN HALK OYUNLARI
Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi'nde startı verilen 2015-2016 halkoyunlarının sezon açılışına yoğun ilgi oldu. "7'den 70'e Herkes İçin Spor, Herkes İçin Halk Oyunları" sloganıyla başlayan yeni sezon için iddialı ve azimli kursiyerleriyle yeni ekipler oluşturuldu. Minik, Yıldız, Genç ve Büyük olmak üzere toplam 4 kategoride 300'ü aşkın halkoyunları kursiyeri, sezon içinde başarı elde etmek için ter dökecek. Şehitkamil Belediyesi Spor Koordinatörü Metin Alati, Şehitkamil Belediyesi'nin kentteki kültür-sanat hayatına katkı sunmak amacıyla sürdürdükleri halkoyunları ekiplerinden önemli başarıları imza atmalarını beklediklerini söyledi. Alati, "Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, yeni sezonda yarışmacı ekipleri, gösteri toplulukları, spor okullarıyla Gaziantepli halkoyunları severlerin hizmetinde olacak. Ümit ediyorum ki bu yıl da geçmiş dönemlerde olduğu gibi Gaziantep ve Şehitkamil ismini bölgesel ve ulusal platformlarda başarıyla temsil ederiz. Bu yıl, geçmiş yıllardaki çalışmalarımıza ek olarak, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde topluluk üyelerimiz arasında yer alan eğiticilerden, antrenörlerden faydalanarak ilkokul, ortaokul ve liselerde yaygın eğitim anlayışına geçeceğiz. Bu hedef doğrultusunda okullarımızda halkoyunları adı altında eğitimlerimize başlayacağız. Daha sonra okullarımızda yetişen öğrencilerimizi yarışmacı ekiplerimizde, gösteri topluluklarımızda değerlendireceğiz. Halkoyunlarını yaygınlaştırmak, unutulmasına mani olmak adına Şehitkamil Belediyesi olarak çalışmalarımız büyük bir hız ve dinamizmle devam edecek. Bu hedefler doğrultusunda Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, değerli yöneticilerimiz ve antrenörlerimizin deneyimleriyle çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
HALKOYUNLARINI ÇOK SEVİYORUM
Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu bünyesinde eğitim gören İbrahim Berat Yılmaz isimli öğrenci de kursun yaşamına önemli katkılar sunduğunu dile getirdi. İbrahim Berat Yılmaz, "Bir senedir halkoyunları ekibindeyim. Halkoyunlarını çok seviyorum. Birçok şey öğreniyorum. Yarım kaba, düz şirvani, galata, maney, koseyri gibi halkoyunlarını öğrendim. Sayın Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet