Skip Navigation Links

CHP Bağımsız ve Özgür Bireylerle Büyür

CHP İskenderun'un 14 Nisan tarihinde yapılan olağan kongresinde başkanlık yarışını kaybeden Zeki Çıkan bir açıklama yaparak yeni yönetimi kutladı ve C

Gündem   A+a-

CHP Bağımsız ve Özgür Bireylerle Büyür
 
CHP İskenderun’un 14 Nisan tarihinde yapılan olağan kongresinde başkanlık yarışını kaybeden Zeki Çıkan bir açıklama yaparak yeni yönetimi kutladı ve CHP’nin başarısı içinde elinden geleni yapacağını söyledi.
Zeki Çıkan yaptığı yazılı açıklamada isim vermeden Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i kastederek kongrede çeşitli oyunlar oynandığını ileri sürdü ve şöyle dedi; “CHP İskenderun İlçe Teşkilatının 14 Nisan 2012 tarihinde yapılan kongresinde gerçekleşen seçimlerin sonucunda Süleyman Uyar Başkanlığında seçilen yeni ilçe yönetimine başarılar diliyoruz. Üyesi olmaktan onur duyduğum partimin başarısı için gerek şahsım gerekse çalışma arkadaşlarım gece gündüz demeden çalışacağız.
Çünkü biz biliyoruz ki; AKP’nin ülkemiz üzerine çökerttiği kara bulutları ancak CHP’nin hayat dolu rüzgarları dağıtacaktır.
Çünkü biz biliyoruz ki; insan emeğini sömürerek hayat bulan asalakların panzehiri, emeğe ve insana her koşulda daha fazla değer vermektir.
Çünkü biz biliyoruz ki; alnı açık olmak; kırılmadan, bükülmeden ve teslim olmadan onurlu bir yaşamın kavgasını vermektir.
Bu sebeple adeta bir kurt kapanını andıran siyasi arenada, hiç kimseden talimat almadan, bağımsız ve özgür bir gelecek uğruna, bağımsız ve özgür bireyler olarak ilçe yönetimine talip olduk. İki dudak arasında verilen talimatlara, CHP’nin alınteri döken, koridorlarını gerektiğinde paspaslayan, hiçbir beklentisi olmadan partinin bayrağını yükseltmeye çalışan partililerin haklarını kurban etmek istemedik. Partinin ve partililerin haklarına ve alınterine sahip çıkmak uğruna, kongre salonuna her türlü “ali-cengiz oyununu” ret ederek geldik. Tüm partililere birlikte yönetmeyi teklif ettik ve kirli pazarlıklara kapıları kapattık. Hakkımızda çıkartılan dedikodulara en iyi yanıtı kongre salonunda verdik.
Adaletsizlik yaparak ayrışmaya sebep olanlara bile, adil davranarak birlik ve kardeşlik mesajları verdik. Parti içinde güç ve iktidar olunca başlatılan linç kültürüne maruz bırakıldığımız halde, CHP’nin aynı zamanda ezilenlerin partisi olduğunu hatırlatmaya çalıştık. Daha düne kadar mağdur olanların, eline fırsat geçince nasıl yeni mağduriyetler yarattığına bakarak şaşırdık. Bu partinin oylarıyla bir takım makamlara taşıdığımız bazı seçilmişlerin, rozetlerini bırakarak partilileri hor gören anlayışlarına, basitleşmelerine ve partilileri aldatma çabalarına üzüldük.
Bütün bulara rağmen partililerimiz bizleri, gerek oylarıyla, gerekse iyi dilekleriyle kucakladı ve sahip çıktı. Başta partililerimiz olmak üzere bir kez daha, oy versin vermesin tüm delegelerimize; baskılara rağmen açıktan tavır alarak emir kulu olmadıklarını gösteren seçilmişlere, teşekkür ediyoruz.
 
CHP’nin yepyeni bir sürece girmesi gerektiğine inanan, partinin ancak demokratik ve özgür bireyler eliyle büyüyeceğine ve halkın sorunlarına çözümler üreteceğini düşünerek hareket eden çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.
Partimiz birlik ve beraberlik içinde ve kardeşçe dayanışmayı esas alan ilkelerle var olmuştur. Cumhuriyetin tarihi kadar eski ve halkın gönlünde kök salmış partimizi iktidara taşımak bilinci ve sorumluluğu ile çanta taşıma zihniyetinin birbiriyle bağdaşması mümkün değildir. Bu sebeple koltuklarını kişisel ikballeri uğruna sağlamlaştırmak adına partilileri ayrıştıranlara fırsat vermedik vermeyeceğiz. Halkımızın her türlü olumsuzluğa rağmen Ankara’ya taşıdığı veya kenti emanet ettiği bazı seçilmişlerin şahsi ihtiraslarına, bu partiyi yem etmedik, etmeyeceğiz.
İnadına birlik ve beraberlik içinde şehrin ve ülkemizin çıkarlarına uğruna CHP’yi yeniden inşa edeceğiz. CHP'de her türlü ayrışmaya karşı birlik ve beraberliğin sözcüsü ve icracısı olacağız. Demokratik bir yapılanma içinde hizmet yarışının öncüsü olacağız.
CHP İskenderun halkının emrindedir. Bizler de hem İskenderun’un hem de partimiz emrindeyiz.Tekrar tekrar kongremizin hem İskenderun’a hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet