Skip Navigation Links

3 Gün Kalpsiz Yaşadı

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Medical Park Hastanesi,sıra dışı hayata tutunma öyküsüne sahne oldu

3 Gün Kalpsiz Yaşadı

Gündem   A+a-

Tarlada çalışırken kalbindeki ana damarın yüzde 100 tıkanması nedeniyle kriz geçiren, anjiyo işlemi ve bypass ameliyatı sırasında kalbi duran çiftçi Yakup Fevzi Keleş (47), 3 gün boyunca yapay kalp cihazına bağlanarak kurtuldu. Çiftçinin, görevini yerine getiremeyen kendi kalbi bu sırada devre dışı bırakıldı. Kalp normale dönünce yapay cihaz söküldü.
KRİZ TARLADA YAKALADI
Evli ve 2 çocuk babası Yakup Fevzi Keleş, Yenice Mahallesi'ndeki tarlasında çalışırken göğüs ağrısı yaşadı. Tarım işçilerinin çağırdığı ambulans gelene kadar ağrısı geçen Keleş, sağlık görevlilerine 'Bir şeyim yok, ağrım geçti' dedi. Görevliler gittikten yaklaşık 45 dakika sonra yeniden göğsünde ağrı yaşayan ve bilinci kapanan Yakup Fevzi Keleş, ikinci kez çağrılan ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki hekimler tarafından kalp krizi geçirdiği anlaşılan Yakup Fevzi Keleş, ileri tetkik ve tanı için Medical Park Tarsus Hastanesi'ne sevk edildi.
30 DAKİKA KALP MASAJI
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Kalmış tarafından Medical Park Hastanesi'nde anjiyoya alınan Keleş'in kalbinde ana damarda yüzde 100'lük tıkanma görüldü. Bu sırada kalp durunca 5 dakika boyunca kalp masajı yapılarak yeniden çalıştırıldı. Hastanın damarının balon ve stente uygun olmadığı anlaşılınca acilen Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay tarafından by-pass ameliyatına alındı. Operasyonun ardından ameliyathanede, kalbin iyi çalışmadığı görülünce ilaç verilip destekleyici balon pompası takıldı. Bu arada yeniden duran kalbe 30 dakika boyunca elle masaj yapıldı. Hemen ardından yapay kalp cihazı takıldı. Kendi kalbi devre dışı kalan Yakup Fevzi Keleş, 3 gün boyunca yapay kalp cihazıyla yaşadı.
EŞİ HEP YANINDAYDI
Yoğun bakımdaki 11 günün ardından servise alınan Keleş, 45'inci gün taburcu edildi. Keleş'e hastanede kaldığı süre boyunca ev hanımı eşi Zeynep Keleş moral desteği verdi. Yoğun bakımda eşini elini tutarak destek olan Keleş, 45 gün yanından hiç ayrılmadı. Eşinin hastanede kaldığı dönemde sinirlerinin bozulduğunu anlatan Zeynep Keleş, "Bana küstüğü, kızdığı çok oldu. Ama hiç darılmadım" dedi.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay da Yakup Fevzi Keleş'in iki kez kalbinin durması gibi sıra dışı olaylara rağmen, Türkiye'de sınırlı sayıda hastanede kullanılan yapay kalp cihazı sayesinde ve eşinin desteğiyle hayata tutunduğunu söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet