Skip Navigation Links

Mersin İŞKUR'dan 2 Bin Kişiye İstihdam

Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu,2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi

Mersin İŞKUR'dan 2 Bin Kişiye İstihdam

Gündem   A+a-

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), işsizlikle mücadele yolunda en önemli programlarından olan Toplum Yararına Program (TYP) ile 2 bin kişiye istihdam sağlayacak.
İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, 19 Ekim 2015 ile 15 Haziran 2016 tarihleri arasında kamu kurum ve kuruluşlarına destek personel istihdamı sağlanacak. Özellikle dezavantajlı konumda olan, uzun süreli işsiz kalan vatandaşları hedef alan programın amacı, geçici de olsa vatandaşların iş gücü piyasasından uzaklaşmasını engelleyerek yeniden iş bulmasına fayda sağlamak.
Toplam 2 bin kişinin istihdam edileceği programda 1355 kişi İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, 110 kişi il Müftülüğünde, 535 kişi de diğer kurum kuruluşlarda istihdam edilecek.
Yapılan açıklamada başvuruların 5 Ekim 2015 ile 14 Ekim 2015 tarihleri arasında olacağı belirtirken, vatandaşların kuruma gelerek iş ve meslek danışmanları aracılığı ile bilgi alabilecekleri ve başvuru yapabilecekleri ifade edildi.
İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, özellikle işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde uygulanan Toplum Yararına Programla 2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını vurgulayarak, "İşsizlikle mücadele hususunda birçok program ile vatandaşlara hizmet etmeye çalışıyoruz, bu programla özellikle uzun süreli işsizleri, dezavantajlı kişileri hedef alıyoruz" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet