Skip Navigation Links

TKDK Hatay'dan Yeni Projeye Destek

250 Baş’lık Keçi Çiftliği Projesi ile Kanatlı Eti Parçalama ve İşleme Tesisi Projesi yapılan kontroller sonucunda onaylandı.

TKDK Hatay'dan Yeni Projeye Destek

Gündem   A+a-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Hatay İl Koordinatörlüğü’ne 14. çağrıda sunulan 250 Baş’lık  Keçi Çiftliği Projesi ile Kanatlı Eti Parçalama ve İşleme Tesisi Projesi yapılan kontroller sonucunda onaylandı.

Altınözü ilçesinde yatırımı yapılacak ve 1.591.340,03 TL maliyeti olan 250 Baş’lık  Keçi Çiftliği Projesi‘nin sözleşmesi imzalandı. Yatırım sahibi bir kadın girişimci olan süt keçiciliği işletmesi ayrıca alanında bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

Kanatlı Eti Parçalama ve İşleme Tesisi aber.com/etiket/proje/" target="_blank">projenin maliyeti ise 1.684.720,14 TL’yi bulmakta olup, yatırım Defne ilçesi Turunçlu mahallesinde faaliyet gösterecektir. Mevcutta Piliç eti parçalama işlemi yapılan tesiste, TKDK desteği ile yatırımın sonunda ‘marine edilmiş tavuk eti’ elde edilmesi amaçlanmaktadır. Aynı şekilde söz konusu yatırım da  kendi alanında ilktir.

Sözleşmelerin imza aşamasında konuşan İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, ilimizde katma değeri yüksek projeleri desteklemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapılacak yatırımların yıl  sonuna kadar tamamlanarak ödemelerinin yapılmasının planlandığını belirterek, söz konusu yatırımların, ilimize hayvancılık alanında AB standartlarında işletmeler kazandıracağını belirten Özgürsoy, TKDK hibe desteklerinden yararlanmak isteyen ve proje hazırlıkları devam eden yatırımcılarla İl Koordinatörlüğü olarak görüşmelerinin devam ettiğini ve yakın zamanda çıkılacak proje başvuru kabul döneminde çok sayıda proje alacaklarını ifade etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet