Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İçel Soroptimist Kulübü 45.Yılını Kutladı

İçel Soroptimist Kulübü,kuruluşunun 45.yılını 3 Ekim Dünya Soroptimist ve Dostluk Günü'nde pasta keserek kutladı

İçel Soroptimist Kulübü 45.Yılını Kutladı

Gündem   A+a-

İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Müjde Atakan, kadın ve kız çocuklarının tüm dünyada güçlü, barışçıl topluluklar oluşturmak adına eşit söz hakkına sahip olduğu bir dünya için kararlı olduklarını vurguladı.
İçel Soroptimist Kulübü'nün 45. yıldönümünü ve Dünya Soroptimist ve Dostluk Günü, kulüp üyelerinin bir araya geldiği dostluk yemeğiyle kutlandı. İçel Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Müjde Atakan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamaya, Seyhan Soroptimist Kulübü, Antakya Soroptimist Kulübü, Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanları ile üyeleri de katıldı.
Kutlamada bir konuşma yapan İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Atakan, Dünya Soroptimist ve Dostluk Günü'nün, 126 ülkede 3 binin üzerinde kulüp ve yaklaşık 93 bin üyesi ile aynı amaçla ve hedefle kutlandığını söyledi. Soroptimist teşkilatının, 3 Ekim 1921 tarihinde 80 idealist kadının bir araya gelerek meslek sahibi kadınlar için hizmet kulübü kurması ile başladığını belirten Atakan, "Soroptimist, adını Latince 'soror-kız kardeş' ve 'optima-iyi niyet' kelimelerinden almış olup, 'en iyiyi amaçlayan kadınlar' olarak yorumlanmaktadır. ABD'de kurulduğu 1921 yılından bugüne yaklaşık 93 bin üyeye sahip Uluslararası Soroptimist Teşkilatı, ulusal ve uluslararası ortak projelerle tüm dünyada genç kız ve kadınların hayatını daha iyi hayatlara dönüştürme fikriyle çok çeşitli etkinlikler yapmaktadır. Amacımız, uluslararası anlayışın, iyi niyetin ve barışın ilerlemesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaktır. Bizler, kadın ve kız çocuklarının tüm dünyada güçlü, barışçıl topluluklar yaratma adına eşit söz hakkına sahip olduğu bir dünya için kararlıyız. Uluslararası Soroptimist teşkilatının üyesi olarak ırk, din, kültür ayrımı gözetmeden, benimsediğimiz düşünceler ve amaçlar doğrultusunda, Soroptimistler arasında dostluk ve beraberlik duygusunu geliştirerek küresel barış için çalışmalıyız" dedi.
Türkiye'de ilk kulüp olan İstanbul Soroptimist Kulübü'nün, yazar Müfide Ferit Tek tarafından 1948 yılında kurulduğu bilgisini veren Atakan, "19 şehirde 40 kulübüz ve bini aşkın üyemiz var. İçel Soroptimist Kulübü ise 10 Ekim 1970 yılında sevgili üyemiz Ülkü Ongun tarafından kurulmuştur ve 45. yılını kutlamaktadır. Ülkemizin içinde olduğu terör, kadına karşı şiddet, eğitimin gün geçtikçe geriye gitmesi gibi bir çok olumsuzlukla maalesef karşı karşıyayız. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere tanıdığı Cumhuriyet'in kıymetini bilmeye ve değerlerine sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Bugün bir arada olmanın, el ele vermenin, dostluğun, kardeşliğin günüdür. Kız kardeşliğin günüdür. Bizler değişip kendimizi yenileyerek etrafımıza ışığımızı yayacağız. Onların da değişmesine, kendilerini yenilemelerine fırsatlar yaratacağız" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar