Skip Navigation Links

Bozyazı'da 'Sağlık İçin Hareket ET' Yürüyüşü

Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi'nce düzenlenen yürüyüşe Bozyazılılar büyük ilgi gösterdi

Bozyazı'da 'Sağlık İçin Hareket ET' Yürüyüşü

Yaşam   A+a-

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi koordinatörlüğünde, 'Dünya Yürüyüş Günü' etkinlikleri kapsamında 'Sağlık İçin Hareket Et' yürüyüşü düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Paşa Beleni tepesini takiben Sini Çayı köprüsünde son buldu. Etkinliğe kurum amirlerinin yanı sıra, çalışanlar, sağlık personelleri ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.
Yürüyüş sonrası açıklama yapan Bozyazı İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ahmet Hakan Acı, günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte motorlu araçların hayatımızda önemli bir yer tutması ve tempolu bir hayatın sürdürülmesi nedeniyle insanların hareketsiz bir yaşama yöneldiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam sürmenin altın kurallarından birinin yeterli ve dengeli beslenme, diğerinin ise herkes için düzenli fiziksel aktivite olduğunu vurgulayan Acı, "Yürüyüş basit, doğal, güvenli ve herkesin rahatlıkla yapabileceği çok önemli bir fiziksel aktivitedir. Yürüyüş, sağlıklı bir yaşam için büyük bir adımdır. Hepimiz gün içerisinde değişik aktiviteler yapıyoruz. İşe gidiyoruz, evimizi, arabamızı temizliyoruz, ev işi, bahçe işi yapıyoruz, bisiklete biniyoruz. Bunlar elbette fiziksel aktivitelerdir. Bizlerin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için bunların dışında düzenli bir aktivite yapmamız gerekir. Türkiye'de fiziksel aktiviteyi yaşam biçimi haline getirenlerin sayısı oldukça az. Hareketsiz bir yaşam sonrası bir çok sağlık problemleri obezite, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kemik ve iskelet sistemi hastalıkları, kalp damar hastalıkları, alzheimer gibi hastalıklarla baş etmek zorunda kalıyoruz" dedi.
Yapılan araştırma sonuçlarına göre 6 hafta boyunca günde sadece yirmi dakika yürümenin kişinin kendisini çok daha mutlu hissetmesini sağladığını ifade eden Acı, "Yürüyüş, kronik hastalıkların ortaya çıkma riskini azaltmaktadır. Ruh sağlığımızı olumlu yönde etkilemekte, yaptığımız işlere odaklanmamızı arttırmaktadır. Yürüyüş yaparken özellikle bazı noktalara dikkat etmemiz gerekir. Yürüyüş yaparken doğru ve uygun ayakkabı seçilmelidir. Kas ağrıları ve yaralanmalarını önlemeye yardımcı olmak için yavaş yavaş aktivite düzeyinizi artırmalıyız. Bilinen bir kronik hastalığı olanlar, egzersiz programlarına başlamadan önce mutlaka kendilerini izlemekte olan hekime başvurmalıdırlar. Egzersizle birlikte gelen şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığının kalp hastalığı belirtisi olabileceği bilinmelidir. Açık havada yapılacak sporlar için havanın sıcak olmadığı, güneş ışıklarının eğik geldiği saatleri seçmek dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli noktadır" diye konuştu.
Tüm katılımcılara ve etkinliğe destek olan esnafa teşekkür eden Acı, halkı sağlıklı yaşam için düzenli fiziksel aktiviteye davet ettiğini de sözlerine ekledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet