Skip Navigation Links

Lütfü Savaş Net Konuştu ! Seçim Yatırımı Değil..

Hatsu Genel Kurul Tarihi Neden Kasım’da ?!!!

Lütfü Savaş Net Konuştu ! Seçim Yatırımı Değil.. Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun’a bağlı Cırtıman Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya geldi. CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu’nun da katıldığı Cırtıman Mahalle toplantısında Mahalle Muhtarı Ali Kılınç ve vatandaşlar sorunları ve eksikleri paylaştılar. Başkan Savaş, kendisine iletilen talepleri Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran’a telefonda talimat vererek en kısa sürede eksiklerin giderilmesini istedi.


Başkan  Savaş, 8. Gün Haber Web Tv Sahibi Gökhan Gökpınar’ın içme suyu fiyatlarının Kasım ayında düşürüleceği müjdesinin halk tarafından neden yanlış algılandığı yönündeki sorusunu da yanıtlayarak, kesinlikle bir seçim yatırımı olmadığını ve daha 1 Kasım genel seçim tarihi ortada yokken aylar öncesinden Kasım ayında su tarifelerinde yeni düzenleme yapılacağını duyurduklarını söyledi.
Başkan Savaş açıklamasında su tarifelerinin neden Kasım ayında gündeme getirileceğine de açıklık getirdi. Hatsu Genel Kurulu’nun toplantı sayısı ve tarihleriyle alakalı bir durumun söz konusu olduğunu hatırlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, daha önce 3 kez genel kurul gündemine getirdiği su tarifesinin AK Parti grubu tarafından reddedildiğini söyledi.


Kasım ayı genel kurulunda televizyon ve internetten canlı yayın yaparak halkın gerçekleri görmesini sağlayacaklarını belirten Lütfü Savaş, su fiyatlarının Kasım ayında genel kurul gündemine getirilmesi ve tüm ayrıntıları 8. Gün Haber Web Tv Sahibi Gökhan Gökpınar aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.


Lütfü Savaş açıklamasında şöyle dedi:
“Bizim Kasım ayı ile ilgili söylemimiz galiba yanlış anlaşıldı , Hatsu ‘nun 2 tane genel kurulu var biri yılbaşında biri de yıl sonunda yapılıyor , bu sene 3 defa olağanüstü genel kurul yaptık  ve üniversiteden gelen uzmanların yapmış olduğu hesaplamalara göre maliyetine bütçeye getirdik.


2.55 TL konut , 6 TL işyerleri maalesef AKPARTİ grubu bu toplantılarda bunu kabul etmedi ve su fiyatları eski fiyatlarıyla kaldı.
Biz toplantıyı ancak kasım ayında yapabiliyoruz , zaten daha önce de belirtmiştik su fiyatını düşürmek için kasım ayında olağanüstü genel kurulda getireceğiz diye dile getirmiştik.


Eylül ve Ekim ayında toplanma şansımız yok çünkü daha önce 3 defa olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirmiştik. Şuan üniversitedeki heyet ve kendi ekibimizle birlikte yine bir çalışma içerisindeler 800  milyon TL ‘ye yakın bir borç ve faizi ayrı tutularak bir hesaplama yapılmakta maliyeti ne ise biz Kasım ayındaki toplantıda bunu gündeme getireceğiz.
Bunun seçimle bir alakası yok biz aylar öncesinden zaten kasım ayındaki toplantıda meclise getirebileceğimizi söylemiştik.
Biz Kasım ayındaki toplantıda Meclisi canlı yayınla tüm vatandaşlarımıza izlenebilir hale getirip  herkesin meclisi izleyerek kimin haklı  kimin haksız olduğunu kimin neyi onaylayıp reddettiğini görebilecektir. Buradan grup başkanlarına ve belediye başkanlarına sesleniyorum Hatay halkının önümüzdeki süreç içerisinde işkence çekmesini istemiyorlarsa ve Hatay halkından aldıkları oyun helal olmasını istiyorlarsa gelirler bizimle birlikte kasım ayında halkımızın haklarını savunacak şekilde çıkan kararlara evet derler.

Sosyal medyadan gelen yorumlarda daha önce ödediğimiz faturalar ne olacak diye sorular geliyor .
Geriye dönük ne benim ne de meclisin bunları kanunen iade edebilmeleri gibi bir hakkı yok, Bugüne kadar borçlarını ödeyemeyenlere taksitli ödemelerde yaparak kolaylık sağlarız bunun için lütfen faturalarımızı da ödeyelim.

İstiyoruz ki kasım ayından itibaren herkes temiz su içsin halkımızın son bir yılda mağdur olduklarını dile getiriyorlar haklı olarak.  Nasıl ki bütün meclis verdiyse oy birliğiyle Kasım ayında da oy birliğiyle hemşerilerimizin lehine bir karar çıkmasını istiyoruz. Ben belediye başkanı olarak kendimden ve 24 tane meclis üyesi arkadaşlarımdan sorumluyum ,
Diğer arkadaşlarımızın da meclis üyeleriyle Hatay halkının yanında olduklarını dile getirmeleri ile birlikte olumlu tavır sergilemeleriyle olacaktır.”

Lütfü Savaş Net Konuştu ! Seçim Yatırımı Değil..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet