Skip Navigation Links

Karaağaç'ta Muhalefet 'Proje', iktidar 'bahane' üretiyor!!!

Altyapı projesinin 2010 yılında bir ucundan başlanması ve gerekirse projeye para aktarılabilmesi için sembolik olarak 1 TL ayrılması ısrarı oy çokluğu

Gündem   A+a-

İskenderun’a bağlı beldelerde en yoğun muhalefet ve hizmetlerin halka en hızlı bir şekilde ulaştırılması, belediye yönetiminin daha üretken olmasını sağlamaya yönelik çalışma Karaağaç Belediye Meclisi’nde gerçekleşiyor. Belediye yönetiminin daha aktif çalışmasını sağlamaya yönelik projelerle meclise katılan muhalefet üyelerinin önergeleri oy çokluğuyla reddediliyor.

Aynı zamanda demokrasinin de en güzel örneklerinin sergilendiği Karaağaç Belediye Meclisi’nde, halkın menfaatine olan konularda muhalefet üyeleri tam destek verirken, uygulamalardaki aksaklıklar ve de çıkara dayalı konularda da sert bir muhalefet yapan Adnan Bayram, Bilal Keskin, Hilal Demirel ve Eyüp Sağır, her meclis toplantısına hazırlıklı ve konulara hakim bir şekilde çıkıyorlar. Halkın menfaatine olan konularda iktidara destek olan muhalefet üyeleri, aynı desteği sundukları önergelerde iktidardan görememekten şikayetçi.
Meclis toplantısında yeni önergelerle gelen muhalefet meclis üyelerinin en önemli talebi bu kez altyapının gündeme alınması oldu. Önergede özellikle dikkat çeken bir husus altyapı için 2010 yılı bütçesinde sembolik olarak 1 TL ayrımlı talebi oldu. Altyapı projesinin 2010 yılında bir ucundan başlanması ve gerekirse projeye para aktarılabilmesi için sembolik olarak 1 TL ayrılması ısrarı oy çokluğuyla reddedildi.
“Para yok!!!”
Belediye Başkanı Necmettin Acar, önergeyi dinledikten sonra altyapı hususunda belediyenin bütçesinin böylesi büyük projeyi yapmaya yeterli olmadığı görüşünü savunarak, ileriki yıllarda konunun gündeme gelmesinin uygun olacağını söyledi.
“En azından bir adım at!!!”
Muhalefet meclis üyeleri meclis toplantısından sonra yaptıkları açıklamada; “Payas belediyesi 80 km altyapıyı 7.5 trilyona mal etti Karaağaç belediyesi için yaptığımız ön araştırmada 100 km altyapının maliyeti 11 milyon TL. Ayrıca bir arıtma tesisinin maliyeti de 1 milyon dolar. Yani 1.5 milyon TL. Toplam 12,5 milyon TL’ye bu iş biter. Merak ediyoruz acaba Sayın Acar hiç zahmet edipte bu iş ile ilgili bir araştırma yaptı mı? Kesinlikle hayır. ‘Tutturmuş altyapı 180 milyon TL’ye mal olur ve biz bunun altından kalkamayız’ diyor başka bir şey demiyor. Bugün olmazsa yarın olacak en nihayetinde bu iş olacak. O halde daha her yer bakirken, çoğu yol asfaltsızken, kaldırımlar yapılmamışken bu işe başlansa ne olur. Çok güzel olur. Biz ille hemen bitsin demiyoruz. Diyoruz ki proje çalışmaları için bütçeye sembolik olarak 1 TL koyun olur da projelendirme yaparsanız bütçeden pay aktarımı yaparsınız. Ama ne oldu böyle hayati önemi olan bir önergeyi, sırf muhalefet önerdi diye gündeme dahi almadılar” şeklinde isyan ettiler.

KARAAĞAÇ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA
KARAAĞAÇ

Bilindiği üzere beldemiz çok hızlı bir biçimde büyümektedir. Buna paralel olarak sorunlarda büyümektedir. Bu sorunların en büyüğü ise şüphesiz altyapı sorunudur. Beldemiz henüz gelişimini tamamlamadığından altyapı inşaatı çok fazla sıkıntı yaratmadan bitirilebilir. Yapılan asfalt ve kaldırımlar elbette gereklidir ancak şunu bilmekte yarar vardır. Altyapı yapıldığı vakit yapılan tüm asfalt ve kaldırımlar tahrip olacak ve büyük bir sermaye kaybı yaşanacaktır. Bu yüzden hiç zaman kaybetmeden altyapı sorununu ele almak ve bir an önce proje çalışmasına başlamak gerektiğine inanıyoruz. Altyapı sorununun ele alınması için ilk adım olarak 2010 yılı bütçe taslağına bir fasıl eklenmesi ve sembolik olarak 1 TL ödenek ayrılması hususunda gerekli meclis kararının alınmasını saygılarımızla arz ederiz. 02.11.2009
Adnan Bayram Bilal Keskin Eyüp Sağır Hilal Demirel
Meclis üyesi Meclis üyesi Meclis üyesi Meclis üyesi

 

KARAAĞAÇ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA
KARAAĞAÇ

Sayın Belediye Başkanı’nın aşağıda sunduğumuz sorulara yazılı veya sözlü cevap vermesi hususunda gereğini saygılarımızla arz ederiz. 02.11.2009
Adnan Bayram Bilal Keskin Eyüp Sağır Hilal Demirel
Meclis üyesi Meclis üyesi Meclis üyesi Meclis üyesi

1- Tahakkuk eden ilan reklam vergisi ile emlak vergilerinin ihbarnameleri halkımıza ve esnafımıza dağıtılmamaktadır. Böylece halkımız ne zaman ne kadar vergi ödeyeceğini veya kendisine tahakkuk eden bir vergi olup olmadığını bilememektedir. Bu durum bir yandan belediyenin gelir kaybına sebep olurken bir taraftan da vatandaşlarımızın gecikme cezası ödeyerek mağdur olmalarına sebep olmaktadır. Belediye çalışanlarının yapmış olduğu hatanın bedelini vatandaşa ödetmek doğrumudur? Bu konu ile ilgili bir iyileştirme projeniz var mıdır ? Lütfen bilgi veriniz.
2- Akdeniz ilköğretim okulu ve Nuran Yılmaz Lisesinde okuyan öğrencilerin çoğu okula gidiş gelişlerinde. Atatürk caddesini yani bilinen adıyla Arsuz yolunu kesmek zorunda kalıyorlar. Doğal olarak da ciddi bir trafik tehlikesiyle her gün burun buruna gelmektedirler. Arsuz yoluna, öğrencilerin geçiş güzergâhına üstgeçit inşa edilmesi veya en azından bu mevkilere konulacak trafik ışıkları tehlikeyi büyük ölçüde azaltacaktır. Sayın başkan, bir evladımızın ölmesi veya sakat kalması durumunda belediyenin tüm bütçesini harcasanız, Yaşanan bu olumsuzluğu gidermeniz mümkün müdür? Bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını sayın başkan ve değerli meclis üyelerinden talep etmekteyiz. Sayın başkanın bu konu ile ilgili görüşlerini bildirmesini rica ediyoruz.
3- Mustafa Kemal mahallesinde 18. Madde uygulanarak parselasyonu yapılan yerin terk edilmiş yolları, tüm ısrarlara rağmen açılmamaktadır. Mayıs ayı meclisi sonrasındaki sohbet toplantısında sayın başkan, tek bir yolun açılmasının sıkıntı yarattığını çünkü halkın buna itiraz ettiğini, ancak tüm yolların açılması durumunda böyle bir sıkıntı olmayacağını söylemiştir. Sayın başkan “yağmurlar yüzünden yolları açamıyoruz ama havalar düzelir düzelmez oradaki tüm terk edilmiş yolları açacağız.” Şeklinde bir ifade kullanmıştır. Ancak koskoca bir yaz mevsimi ve sonbahar mevsimi geçmesine rağmen en ufak bir çalışma olmamıştır. Acaba bu yolların açılması ve bu vatandaşların sıkıntısının giderilmesi için daha kaç bahar veya yaz mevsimi geçmesi gerekiyor. Bu konuda sayın başkanın yüce meclise bir açıklama yapmasını rica ediyoruz. Saygılarımızla.

 

KARAAĞAÇ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA
KARAAĞAÇ


Daha önceki meclis döneminde, fen işleri müdürlüğünün teklifi üzerine inşaatlara müştemilat eklenmesi ile ilgili projelere not düşülmesi konusunda meclis kararı alınmıştır. Ancak alınan kararda, bodrum katında yapılacak müştemilatın 20 m2 yi geçmeyeceği bildirilmiştir. Bu karar yapılacak binalar için hiçte adil olmayan bir durum oluşturmuştur. 50 m2 oturumu olan bina ile 400 m2 oturumu olan bina aynı kefeye konmuş ve hepsi için 20 m2 sınırlandırması getirilmiştir. Bizler, müştemilatın inşaatların toplam metrekaresi üzerinden yüzde ile hesaplanmasının daha adil olacağını düşünüyoruz. Kararın,” bodrumda yapılacak müştemilat ,toplam inşaat alanının %10’unu geçemez” şeklinde düzeltilmesi hususunda gerekli meclis kararının alınmasını saygılarımızla arz ederiz.02/11/2009

Adnan Bayram Bilal Keskin Eyüp Sağır Hilal Demirel
Meclis üyesi Meclis üyesi Meclis üyesi Meclis üyesi

Muhalefet meclis üyeleri meclis toplantısından sonra yaptıkları açıklamada; Bizler bu madde oylandığı zaman , imar müdürüne şu soruyu sorduk: Bunu nasıl uygulayacaksınız? Nasıl denetim altına alacaksınız? Bize verilen cevap aynen şudur: her şey yönetmelikte anlatılmıştır ve bu şekilde alelacele oya sunuldu. Bizde yeteri kadar bilgi edinemediğimiz için red oyu verdik.
Bu önergemizde ise adaletsizliği ortadan kaldırmak istedik. 50 m2 inşaat yapanda 20 m2 bodrum yapıyor, 400 m2 inşaat yapanda 20 m2 bodrum yapabiliyor. Bu adaletsizlik değil de nedir. Halbuki teklif ettiğimiz gibi kabul edilseydi. 200 m2 lik bir dublex inşaatına 20 m2 bodrum 600 m2 lik bir inşaata 60 m2 bodrum izni verilmiş olacaktı ve adaletsizlik ortadan kalkacaktı. Ama gündeme dahi alınmadı.
Ne olurdu gündeme alınıp tartışılsaydı . kıyametmi kopardı yoksa muhalefetin önergesi kabul edildi diye prestij mi kaybedeceklerdi. Yazık ki iktidar kesinlikle karaağaçın menfaatlerini düşünmüyor. Ve her şeyi siyasileştiriyor. “

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet