Skip Navigation Links

Köpek Balığı Ve Piranalar 'Yeşil Diyet'le Ödüllendiriliyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki akvaryumda değişik türde balıklar bulunuyor

Köpek Balığı Ve Piranalar 'Yeşil Diyet'le Ödüllendiriliyor

Yaşam   A+a-

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki akvaryumda bakılan köpek balığı ve piranalar, havuç, marul, ıspanak, brokoli ve roka içeren özel 'Yeşil diyet' ile ödüllendiriliyor.
Yüz ölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2. dünyada ise 4. sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük akvaryumuna da ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 200 tür ve 3 bin 500 balığı barındıran akvaryumda, balıkların bakımlarıyla birebir ilgileniliyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, eti çok seven köpek balığı ve piranalar için bitkilerden hazırlanan özel bir diyet yemi hazırladıklarını kaydetti. Yeşil diyet ismi verilen yem ile hayvanları ödüllendirdiklerini anlatan Daşçı, "Havuç, marul, ıspanak, brokoli ve rokadan hazırlanan özel yeşil diyet dediğimiz ekstradan bir yemimiz var. Bununla haftada bir köpek balığı ve piranaları ödüllendiriyoruz" dedi.
Özsöyler, Hayvanat Bahçesi'nde 3 tanesi deniz, 18'i ise tatlı su akvaryumu olmak üzere toplam 21 akvaryumda Singapur, ABD, Güney Afrika, Hindistan, Arjantin, Avustralya gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen binlerce balığa bakıldığını kaydetti. Özsöyler, Türkiye'de ilk kez bir vatoz balığından yavru alındığını ve bunu da kendilerinin başardığını ifade etti. Balıkların bakımlarının ise her gün yapıldığını ifade eden Özsöyler, bazı akvaryumlarda Mersin ve Adana'dan temin edilen deniz suyu kullanıldığını, diğerleri için ise tatlı suların ise itfaiye araçları vasıtasıyla temin edildiğini kaydetti.
Su değişiminde itfaiye ile yaklaşık 60 ton su taşındığını kaydeden Özsöyler, "Tabi suyu öyle hemen boşaltamıyoruz. Suları filtre yaptıktan sonra amonyak, nitrat, nitrit, kalsiyum, bakır ve fosferetti testleri yapıp sularımızı analiz ediyoruz. Çıkan sonuçlara göre akvaryumlara suyu boşaltıyoruz" diye konuştu.
Balıkların bakımını üstlenen Sedat Daşçı ise 15 yıldır balık bakıcılığı yaptığını söyledi. Tüm balıklarla ayrı ayrı ilgilendiğini belirten Daşçı, işinin kendisine büyük keyif verdiğini kaydetti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet