Skip Navigation Links

Kilis Barosu'nda Seçim Heyecanı

Kilis Barosu'nun 2. Olağan Genel Kurul toplantısı başladı

Kilis Barosu'nda Seçim Heyecanı

Gündem   A+a-

Kilis Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda, gerçekleşen genel kurul, geniş bir katılımla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Başkanlığı'na Avukat Mehmet Abdi Bulut, divan katipliğine Avukat Mehmet Yusuf Günal, Avukat Şeyma Gürses Kepekçi, Avukat Nesrin Kaya oy birliği ile seçildi. Kilis Baro Başkanı Avukat Hayri Muammer Fazlı Fazlıağaoğlu, yaptığı konuşmada, güçlü avukatın olmadığı bir ülkede güçlü bir yargı olmayacağını söyledi.
Fazlıağaoğlu Güçlü ve bağımsız bir yargının olmadığı bir ülkede ise hukukun üstünlüğü değil keyfilik hüküm süreceğini belirtti. Fazlıağaoğlu, "Bunun için demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarının başında, barolar gelmektedir. Ülkemiz maalesef son birkaç aydır yine bir kan gölüne dönmüş durumdadır. Her gün gencecik fidanlarımızın göz göre göre ölümünü seyretmekteyiz. Barışın, kardeşliğin sembolü olmuş , yürekleri insan sevgisiyle dolu Yunus Emre'leri , Mevlana'ları, Hacı Bektaş-i Veli'leri yetiştirmiş , bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu coğrafyası ve insanı bu kadar acıyı , göz yaşını ve zulmü hak etmemektedir. Demokrasi ekseninde 'insan haklarına dayalı', 'hukukun üstünlüğü''ne bağlı , temel hak ve özgürlükleri sınırlamayan, çok kültürlü, çoğulcu, katılımcı, devletin bir hizmet kurumu olarak algılandığı,yerel yönetimlerin güçlendirildiği, çağdaş bir vatandaşlık anlayışının benimsendiği günlere doğru ümitlerimizi güçlendirirken hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor."
Kongreye Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, TBB Başkanvekili Av.Başar Yaltı, Tbb Disiplin Kurulu Başkanı Av.Haşim Mısır, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av.Yurdagül Gündoğan, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Osmaniye Baro Başkanı Dilem Aksoy, Adıyaman Baro Başkanı Hasan Demir İle Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, siyasi parti temsilcileri, daire amir ve müdürleri katıldı.
Kilis Baro Başkanı Avukat Hayri Muammer Fazlı Fazlıağaoğlu'nun, tek aday olarak seçimlere girdiği bildirildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet