Skip Navigation Links

Kadavradan Nakledilen Böbrekle Hayata Tutundu

17 yıl önce gittiği sağlık kuruluşunda böbreğinin iflas ettiğini öğrenen 38 yaşındaki Meryem Yılmaz,

Kadavradan Nakledilen Böbrekle Hayata Tutundu

Sağlık   A+a-

zorlu hastalık sürecinin ardından Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde kadavradan nakledilen böbrekle hayata tutundu.
İskenderun'da yaşayan Meryem Yılmaz, 17 yıl önce el ve ayaklarındaki şişme üzerine gittiği sağlık kuruluşunda böbreklerinden rahatsız olduğunu öğrendikten sonra uzun ve zorlu bir sürece girdi. Tetkikler sonucu böbreklerimin iflas ettiğini öğrenen Yılmaz, hemen Ankara'ya sevk edildi. 4 ay yoğun bakımda yatan Yılmaz, ardından diyaliz tedavisi gördü.
ÖNCE HAYVAN DAMARI NAKLEDİLDİ
Haftada 4 gün diyalize giren Yılmaz, bu tedavi için uzun bir süre Adana'da yaşamak zorunda kaldı. Diyaliz kürlerinde damarları zarar gören Meryem Yılmaz'a hayvan damarları nakledildi. Sağlık durumu gittikçe sıkıntılı bir döneme giren Yılmaz, son bir umutla Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesine başvurdu. Uygun kadavra bekleyen Yılmaz, Gaziantep Özel Sani Konukoğlu hastanesinden gelen müjdeli haber ile yeniden umutlandı. Böbreğinde kaçak olması nedeniyle nakil işlemi gerçekleştirilemeyen Yılmaz'a aynı hastaneden yeniden gelen haberin ardından bu kez nakil işlemi yapıldı.
Nakil işleminin ardından mutlu olduğunu ifade eden Yılmaz, "Durumum kötüleşince hazırlanan rapor üzerine Sağlık Bakanlığı uygun kadavra için öncelik verdi. Uygun kadavra çıktığı haberini aldığında inanamadım. Valizimi hazırlamış, aylardır gelecek bu müjdeli haberi bekliyordum. Daha önce de uygun kadavra çıktı ancak böbrekte kaçak olduğu için nakil işlemi gerçekleşmemişti. Bu kaçak için tedavi gördüm. Tedavi sonrasında tekrar uygun kadavra çıkınca nakil işlemim gerçekleşti. Çok mutluyum" dedi.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ise yapılan başarılı nakil ile Yılmaz'ın yeniden sağlığına kavuşturulduğunu kaydetti. Nakilin ardından bir problem gözlemlemediklerini beliren Yüzbaşıoğlu, organ nakli merkezinin bölgede çok büyük bir ihtiyacı giderdiğine dikkati çekerek, özverili çalışmalarının mükafatı ise sağlığına yeniden kavuşan hastalar olduğunu kaydetti.
BAĞIŞÇIYA DUA EDİYOR
Organı bağışlanan kişiye Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Yılmaz, "Ona dua ediyorum. Nur içinde yatsın. Allah razı olsun. Hayatımı kurtardı, sayesinde tekrar sağlığıma kavuştum. Mutluluktan havalarda uçuyorum" ifadelerini kullandı. "Dört dörtlük bir hastane" olarak tanımladığı Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ndeki her şeyden çok memnun kaldıklarını vurgulayan Yılmaz, "Başta Konukoğlu Ailesi olmak üzere, Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, Organ Nakil Merkezi hemşireleri ve hastane çalışanlarına gösterdikleri güler yüz ve ilgi için çok teşekkür ederim" diyerek mutluluğunu paylaştı.
BAĞIŞ ÇAĞRISI
Herkesin organ bağışında bulunmasını isteyen Yılmaz, organ bağışı konusunda insanların daha da bilinçlendirilmesini istedi. Yılmaz, "Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturulmalı ki, kadavra bekleyen çok sayıdaki hasta sağlığına kavuşabilsin" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet