Skip Navigation Links

Ayfer Hemşire Aliye Bebeğe 6 Ay Annelik Yaptı

Adana'da annesi ve babası tarafından hastanede terk edilen ve ulaşılamadığı için mahkeme kararıyla kalp ameliyatı olan 9 aylık Suriyeli

Ayfer Hemşire Aliye Bebeğe 6 Ay Annelik Yaptı

Yaşam   A+a-

Aliye Rezzuk'a Balcalı Hastanesi'nde bir hemşire 6 ay annelik yaptı.
Mersin'in Tarsus ilçesinde özel bir hastaneye tedavi için getirilen ve adının Aliye Rezzuk olduğu belirtilen bebeğin Suriyeli anne ve babasına bir daha ulaşılamadı. Anne ve babası kaçan bebeğe yapılan tahlillerde kilo alamadığı ve doğuştan kalp hastası olduğu saptanan kız bebek, 3 aylıkken ambulansla Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edilmişti. Acil ameliyat edilmesi gereken Suriyeli bebek, anne ve babası bulunamadığı ve onayları alınamadığı için 1 ay bekledikten sonra Balcalı Hastanesi'nde görevli doktorlar, sağlık önlemi uygulamasının yapılabilmesi için Adana 1. Çocuk Mahkemesi'ne başvurup mahkemeden hızla alınan sağlık tedbiri kararıyla Suriyeli bebek, 4 Temmuz'da uzman doktorlarca ameliyata alınmış ve sonra hızla iyileşmişti.
6 ay boyunca hastanede kalan Aliye bebeğe, evli ve çocukları da olan Balcalı Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Ayfer Ablığ annelik yaptı. Bebeğin her şeyiyle bire bir ilgilenen Ablığ'ı bebek de annesi gibi sevdi. Ablığ hemşirenin biran elini bırakmayan Aliye bebek 9 aylık olduğu ve tedavisi bittiği için ise artık hastaneden taburcu olması gerekiyordu. Bu nedenle hastane yönetimi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile görüştü. Bunun üzerine Suriyeli Aliye bebeğe devlet sahip çıkarak koruma altına aldı. Sevgi Evlerine yerleştirilen bebek artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şefkatinde. Anne ve babasının daha 1 aylıkken hastanede terk ettiği bebeğe önce hemşire annelik yaptı, şimdi ise devlet sahip çıktı.
Bebeğe 6 ay annelik yapan ve onu çocuklarından ayırmayan Ayfer Ablığ, "Aliye bebek 6 aydır burada, bize geldiğinde 3 aylıktı. Tedavisi tamamlandı artık hastane ortamına ihtiyacı yok. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ona sağlayacağı bir ortamda hayatına devam ettirecek. Bebeğin öncesiyle ilgili bilgimiz yok, dış merkezde özel bir hastanede opere olmuş. Mide problemi nedeniyle, bize 112 acil aracılığıyla merkezden geldi. Bizdeki tedavisi tamamlandı. Suriye sınırında bir kampta bebek dünyaya gelmiş. Anne özel bir hastaneye getirilmiş bebek, sonrasında ailenin izini kaybetmişler. Ulaşamamışlar aileye, bizim araştırmalarımız sonucunda da hiçbir şekilde aileye ulaşamadık. Tamamen kimsesiz artık devlet koruması altına aldı Aliye'yi" dedi.
Bebeğin adeta hastanenin maskotu olduğunu ve herkesin onu çok sevdiğini ifade eden Ablığ, "6 aydır burada olduğu için herkesle bir bağ oluştu. İlgiye ihtiyacı var. Artık 9 aylık bir bebek, iletişim kurabiliyor, göz teması kuruyor. Konuşuyor artık sesler çıkartıyor ve ilgi istiyor hastane ortamını istemiyor. Çok üzülüyoruz bütün ekip olarak gerekli desteği sağlamaya çalışıyoruz ama anne, baba şefkatini tabi ki veremiyoruz. Elimizden geldiğince tüm ekip sevgi göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet