Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Aile Merkezinde Kur'an-ı Kerim Kursu

Şehitkamil Belediyesi Şirinevler Sosyal Tesisi Aile Merkezi'nde çocuklara Kuran-ı Kerim öğretilirken,ilmihal,siyer ve çeşitli dini bilgilerde öğretili

Aile Merkezinde Kur'an-ı Kerim Kursu

Yaşam   A+a-

Şehitkamil Belediyesi Şirinevler Sosyal Tesisi'nde Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyen çocuklara dersler veriliyor. Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra hadis, ilmihal, siyer gibi dini bilgiler de öğretiliyor. Kur'an-ı Kerim derslerine yeni başlayan çocuklara 'Elif Ba' kitabı veriliyor. Kur'an'-ı Kerim'i okumayı öğrenenlere ise Kur'an-ı Kerim hediye ediliyor. Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren öğrenciler, "Şehitkamil Belediyemizin Şirinevler Sosyal Tesisinde açmış olduğu Kur'an-ı Kerim kursuna geliyoruz. Burada hocalarımız, bizlere Kur'an-ı Kerim'i en iyi şekilde öğretmeye çalışıyor. Bizlerde büyük bir aşk ile Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz. Burada aldığımız eğitimden dolayı çok memnunuz. Anlamadığımız yerler olduğunda hocalarımız bizlere tekrar anlatarak, öğrenmemize yardımcı oluyorlar. Kuran eğitimin yanında hocalarımız tarafından bizlere dini bilgilerde veriliyor. Peygamber efendimizin hayatından kesitler anlatılıyor. Dinimizi en iyi şekilde öğreniyoruz. Hocalarımız çok iyiler, bizlerle yakından ilgileniyorlar" diyerek Belediye Başkanı Muhammet Rıdvan Fadiloğlu'na ve hocalarına teşekkür etti.
Şehitkamil Belediyesi Şirinevler Sosyal Tesisi Kur'an-ı Kerim eğitimi veren Ayşenur Memiş ise öğrencilerin performansından memnun olduklarını kaydetti. Memiş, "Şirinevler Mahallemizde bulunan çocuklarımıza Kuran eğitimi veriyoruz. Yeni başlayan öğrencilerimiz ve daha önce kuran bilen öğrencilerimiz var. Öğrencilerimiz büyük bir aşkla Kuranı öğrenmeye gayret gösteriyorlar. Kuran eğitiminin yanı sıra çocuklarımıza dini bilgiler veriyoruz. Hadis'i Şerifleri öğretiyoruz, ilmihal, siyer dersleri veriyoruz, ahlak dersleri öğretiyoruz. Peygamber Efendimizin hayatından kesitler anlatarak, Peygamber Efendimizin hayatını örnek almalarını sağlıyoruz. İslam'ın ve imanın şartlarını öğretiyoruz. Şuan birçok öğrencimiz Kur'an-ı Kerim'e geçmenin mutluluğunu yaşıyor. Daha önce Kuran bilen fakat tecvit bilmeyen öğrencilerimize de tecvit dersleri verdik. Bunun yanında öğrencilerimize ezberledikleri ayetlerin tefsirlerini yapıyoruz. Öğrencilerimizden iyi verimler alıyoruz" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar