Skip Navigation Links

Payas'ın 40 yıllık su sorunu çözüldü

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan Beldenin içme suyu sorununu çözerek 40 yıllık ihtiyacı yaklaşık 100 binin üzerinde bir nüfusun ihtiyacını karşılaya

Gündem   A+a-

su%20B.jpg" alt="" />
 
Payas'ın 40 yıllık su sorunu çözüldü
MEMBA SUYU
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan Beldenin içme suyu sorununu çözerek 40 yıllık ihtiyacı yaklaşık 100 binin üzerinde bir nüfusun ihtiyacını karşılayacak memba suyunu getirdi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, 15 yıldan bu yana teröre ve vahşi doğaya karşı mücadele ederek Payas’a 40 km. olan Karacaören yaylasından memba suyunu getirerek en büyük ihtiyaç olan su sorununu kökten çözerek belde halkına musluktan akan suyu getirerek rahat bir nefes aldırdı.
MEMBA SUYU
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan su konusunda yaptığı açıklamadan beldemizin su ihtiyacını karşılayan, Dörtyol, Yeşilköy hattının kaynak ile Dörtyol dağıtıma musluğu arasındaki su kaybını önlemek için asbestli konuları değiştirdik. Şimdi 40 km. uzaklıktaki Karacaören mevkiinde memba suyunu getirdik.
2000 yılında ihalesi yapılan Karacaören ve bütün suyun su getirmek için yoğun mücadele verdik. Terör belasına rağmen biz bu suyu getirdik. Karacaören suyu memba kaynak suyu niteliği taşımaktadır. Yaklaşık 1 aydan bu yana halkımız musluktan akan suyu içmektedir. Tabi bu da bizi mutlu etmektedir.
YENİ KAYNAK SUYU
Payas Belediye başkanı Bekir Altan, Biz bununla kalmayıp Karasu denen mevkide yeni bir kaynak suyu bulduk. Bununla ilgili proje çalışmaları başlattık. Projeler bittiği takdirde Payas’ın 40-50 yıllık su sorununu da böylece halletmiş olacağız. Halkımızın sağılı bizim için önemlidir. Büyükşehir belediyesinin dahi en önemli sorunu olan içme suyunu Payas çözdü.
YENİ SU DEPOSU
Belediye Başkanı Bekir Altan, yeni bir su deposu yapmak için kolları sıvadık. 5500 tonluk su deposu yapımı için proje hazırlanıyor. Su deposu projesi bittikten sonra deponun yapımı için hazırız. 5500 tonluk su deposu yapımı süratli bir şekilde yapılacak.
SU KUYULARI DEVRE DIŞI
Başkan Altan, Karacaören’den getirdiğimiz su Tekir yaylasındaki memba su ile aynı değerleri taşımaktadır. Bu suyun tadının bozulmaması için su kuyularını devre dışı bıraktık. Su kuyularına ihtiyacımız yok.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet