Skip Navigation Links

Cilvegözü'nde Neler Oluyor?!!!

Türkiye-Suriye sınırında meydana geldiği iddia edilen 26 Mayıs 2011 tarihli 21.30 sularında yaşanan olayda nöbette Türk Askerinin Suriyeli kaçakçılara

Gündem   A+a-

 
 
 
 
Cilvegözü’nde Neler Oluyor?!!!
 
Türkiye-Suriye sınırında meydana geldiği iddia edilen 26 Mayıs 2011 tarihli 21.30 sularında yaşanan olayda nöbette Türk Askerinin Suriyeli kaçakçılara tampon bölgede ateş etmesi sonucu iki kişi ağır yaralandı.
Silah seslerinin duyulması üzerine Reyhanlı Jandarma, emniyet ekipleri ve yetkililerin olay yerine intikal ettikleri öğrenildi.
Yaşanan olaylar sonrası, Suriye Bab-el Hava gümrüğünden Cilvegözü Gümrük Kapısı’na giriş yapmak üzere seyir halinde olan bir çok Türk aracına taş ve sopalarla saldırıldığı, çok sayıda Türk vatandaşının yaralandığı öğrenildi.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre; Suriyeli kaçakçılara ateş edilmesi sonucu iki kişinin ağır yaralandığı iddia edilen olay sonrası, Türk-Suriye ilişkileri bir süre gerildi. Yetkililerin devreye girmesi sonucu olayın kapatıldığı öğrenilirken, olaylarla ilgili hiçbir resmi açıklama yapılmaması dikkat çekti.
 
Turizm sezonunun açılmasıyla Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndaki başıboşluk, hırsızlık ve memurlara yönelik tehdit-darp olaylarının Suriye, Ürdün ve Lübnan’lı turistlerin gözüönünde cereyan etmesi, Türk turizmine balta vuruyor.
Yetkililerin sahadaki disiplinsizliğe ve hırsızlık olaylarına önlem almamaları dikkat çekerken, Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda çalışan memurların can ve mal güvenliklerinin de olmadığı açıkça söyleniyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet