Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Binlerce Suriyeli Bayram İçin Ülkelerine Gidiyor

Suriyeliler gölgeden yararlanmak için buldukları zeytin ağaçlarının altına sığındı ve ülkelerine geçebilmek için sıranın gelmesini bekledi.

Binlerce Suriyeli Bayram İçin Ülkelerine Gidiyor

Gündem   A+a-

Kurban Bayramı'nda ülkelerindeki yakınlarıyla bayramlaşmak isteyen Suriyeliler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmaya başladı.
İç savaşın 5. yılında Türkiye'de bulunan Suriyeliler, ülkelerindeki yakınlarını ziyaret edip bayramlaşmak için bugün sabah saatlerinde Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldi. Burada alınan güvenlik önlemi altında sınır kapısına geçmeye başlayan binlerce Suriyeli izdihama neden oldu. Havanın da sıcak olması nedeniyle özellikle kadın ve çocuklar olumsuz etkilendi. Suriyeliler gölgeden yararlanmak için buldukları zeytin ağaçlarının altına sığınarak sıranın gelmesini bekledi. Sabah saatlerinde başlayan çıkışlarda aşırı yoğunluk olması nedeniyle zor anlar yaşanan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda çıkışların devam ettiği, şu an itibariyle 2 bin 500 Suriyelinin pasaport ve yabancı tanıtma belgesiyle ülkelerine giriş yaptığı öğrenildi.


Ülkesine geçiş yapmak için sınır kapısına gelen İdlipli Vefa Betteli, "Yakınlarımızı ziyaret edip geri döneceğiz. Herkes aynı gün gelince izdiham yaşandı. Oradaki yakınlarımızla bayramlaşıp, mezarlarımızı ziyaret edeceğiz. Tek isteğimiz bir an önce gitmek. Vatanımızı özledik. Kalabalık yüzünden en çok çocuklarımız etkilendi" dedi.
Suriyeli Mahir Said ise, "Erken çıkarız düşüncesiyle geceden geldik. Burada kalabalık var, herkes gitmek istiyor. Sıramızı bekliyoruz. Sıcak hava nedeniyle en çok çocuklarımız etkilendi. Bir an önce gidip bayramlaşıp döneceğiz" diye konuştu.
Bayramlaşmaya giden Suriyelilerin 10 gün içerisinde sığındıkları Türkiye'ye geri dönmeleri gerekiyor.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar