Skip Navigation Links

Gaziantep'te Kurban Bayramı Öncesi Baklava Mesaisi

Gaziantep'te Kurban Bayramına sayılı günler kala baklavaya artan talepten dolayı baklava imalat pazarlamacıları yoğun mesai harcıyor

Gaziantep'te Kurban Bayramı Öncesi Baklava Mesaisi

Gündem   A+a-

Bayramların vazgeçilmez tatlısı haline gelen baklavaya, özellikle yaklaşan Kurban Bayramı dolaysıyla yoğun talep oluyor. Talebin artmasıyla birlikte Gaziantep'teki baklava imalatçı ve pazarlamacıları artan talebi karşılamak için yoğun şekilde çalışıyor.
Baklava imalatçısı Vedat Diri, Türkiye'nin her yerinden talep geldiğini belirterek, "Türkiye'nin her yerinde en küçük ilçeye dahil her yerine gönderebiliyoruz. Gerek kargoyla, gerek başka unsurlarla, bizim kendi lojistik unsurlarımızla bu ürünleri en geç bir buçuk gün içerisinde kullanıcıya götürebiliyoruz" dedi.
Baklava pazarlamacısı Vedat Diri, geçen Ramazan Bayramında daha yoğun baklava satışı olduğu düşünülse de artık günümüzde Kurban Bayramında da baklavanın çok fazla tercih edilen bir ürüne dönüştüğünü söyleyerek, "Bu anlamda geçen bayramdaki yoğunluğun aynısını bu bayramda da yaşamaya devam ediyoruz. Özellikle bayramdan bir hafta önce hem kurban telaşı hem de tatlı ve yiyecek telaşı, Gaziantep'te bayramlar daha değişik geçiyor. Bayram sabahında yuvarlamamız meşhurdur, yuvarlama yapılır. Tatlılarımız meşhurdur, özellikle baklava, bu anlamda şehir içindeki potansiyeli karşılarken aynı zamanda şehir dışında da oluşan potansiyeli karşılamaya çalışıyoruz" dedi.
"YURT DIŞINDAN ÇOK TALEP VAR"
Yurt dışından taleplerin arttığını söyleyen Diri, "Bu yıl yurt dışından da bize çok fazla talep var. Bu talebi de uçak yoluyla en fazla, bir buçuk ya da en geç iki gün içerisinde de ulaştırıyoruz. Yurt dışından özellikle Avrupa'dan yoğun talep var. Türklerin yoğun yaşadığı Almanya, Fransa, Dubai, Bahreyn, hatta Kanada'dan ve Amerika'dan bile internet yoluyla sipariş gelebiliyor ama tabi çok cüzi miktarda olduğu için, yani 10 kilo, 20 kilo tatlı talebi çok masraflı oluyor, bu anlamda kullanıcıyı bilgilendiriyoruz" diye konuştu.
"KALİTELİ BAKLAVANIN 5 SIRRI VAR"
Baklavanın 5 sırrı olduğuna dikkat çeken Diri, "Biz bunu firmamız kurulduğunda slogan olarak benimsemiştik, 5 duyu organıyla test diye. Tabi daha sonra Türk Standartlar Enstitüsü ve Gaziantep Sanayi Odası'nın iş birliğiyle baklavanın standartları belirlendi. Bu standartlar içerisinde bizim söylemiş olduğumuz bu söylemlerde yer buldu. Görme duyusuyla baklavanın rengiy altın sarısı renginde olmalı. Dokunma duyusuyla baklavaya dokunduğunuzda elinizde sıcaklığını ve yufkanın çıtırlığını hissediyorsunuz. Koku alma duyusu, tat alma duyusu, işitme duyusu bu 5 organı kullanarak test edilebilir" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet