Skip Navigation Links

Mersin Şehitliği'nde Hüzünlü Bayramlaşma

Kurban Bayramı dolayısıyla Mersin Şehitliği'nde düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı

Mersin Şehitliği'nde Hüzünlü Bayramlaşma

Gündem   A+a-

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfiller bırakıp, dualar ederek, şehit ailelerin acılarını paylaştı.
Mersin Valiliği tarafından Mersin Şehir Mezarlığı içindeki Şehitlik'te düzenlenen törene, Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak'ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile diğer protokol üyeleri katıldı.
Şehit ailelerinin, evlatlarının mezarları başında gözyaşları içinde dualar ettiği tören, İl Müftülüğü görevlileri tarafından okunan duaların ardından, Vali Çakacak, eşi Kevser Çakacak, Tuğamiral Demirhan ve Başkan Kocamaz ile protokol üyeleri, şehit mezarlarını tek tek gezerek kırmızı karanfiller bıraktılar. Vali Çakacak ve eşi, şehit aileleri ile de yakından ilgilenerek, acılarına ortak oldular.
"ÖNCE MANEVİ BÜYÜKLERİMİZ OLAN ŞEHİTLERİMİZİ ZİYARET ETTİK"
Tören sonunda gazetecilere açıklama yapan Vali Çakacak, milletçe bir Kurban Bayramı'na, huzur, birlik ve beraberlik içinde erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bayramların birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, dostluğun, yardımlaşmanın, dayanışmanın en güzel örneklerinin ortaya konduğu özel ve önemli günler olduğunu vurgulayan Çakacak, "Bayramlarda ziyaretlerimize öncelikle aile büyüklerimizden başlarız, ellerini öperiz. Biz de her arife günü önce manevi büyüklerimiz olarak gördüğümüz şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün de şehitliğimizi ziyaret ederek dualarımızı ettik. Allah rahmet eylesin. Bizim inancımızda şehitliğin yeri apayrıdır, peygamberlikten sonra en yüksek makamdır. Bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizdir, kahraman gazilerimizdir. Dolayısıyla önce onlarla bayramlaşıyoruz. Allah şehitlerimizden razı olsun, bize cennet gibi bir vatan bıraktılar. Her toprak kolay vatan olmaz, o toprakların üzerinde eğer bedeller ödenmişse vatan olur. Bizim de aziz vatanımızın her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Milletimizin emanetleridir şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz. Tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyoruz" dedi.
Türk milletinin tarihinde her dönemde binlerce şehit verildiğine dikkat çeken Çakacak, "Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta ve terörle mücadelede yüz binlerce şehit verilmiş. Tarihten silinmeye çalışılan bu millet küllerinden doğmuş, her türlü imkansızlık içerisinde birlik ve beraberliğini muhafaza etmiş. Bizim topraklarımız çok stratejik, dünyada herkesin gözü olan bir yer. Dolayısıyla geçmişte olduğu gibi bugün de bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler olacaktır. İleride de olacaktır ama hem güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesi hem milletimizin vakur duruşu asla ve asla hiçbir zaman buna izin veremez. Bütün Mersinli hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum, nice bayramlara hep beraber sağlıkla, huzurla erişmeyi temenni ediyorum" diye konuştu.
VALİ ÇAKACAK ÖZGECAN'IN MEZARINI DA ZİYARET EDEREK DUA OKUDU
Şehitlikteki törenin ardından beraberinde protokol üyeleri ile birlikte yürüyerek, Tarsus'ta vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Şehir Mezarlığı içindeki mezarına geçen Vali Çakacak, Özgecan'ın mezarına da karanfiller bırakarak dua etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet