Skip Navigation Links

Tenekebüken İle Parlak'tan Altın Madalya

Atletizm Sırıkla Atlama 'da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcularından Zeki Cem Tenekebüken ile Demet Parlak Avrupa Gençler

Tenekebüken İle Parlak'tan Altın Madalya

Spor   A+a-

Şampiyon Kulüpler Kupası'nda birinci oldular.
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Bölge Antrenörü İbrahim Halil Aydın, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilen Avrupa Gençler Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Demet Parlak'ın 4 metre 6 santim ile Avrupa birincisi olurken, Zeki Cem Tenekebüken ise 5 metre ile hem Avrupa birincisi hem de oyunlar rekoru kırdığını belirtti.
Aydın, ayrıca 24-27 Eylül tarihleri arasında Slovenya'nın Velenje Kenti'nde gerçekleştirilecek yarışmalara iyi hazırlandıklarını, Kayhan Özer'in 100 metre koşacağını, Zeki Cem Tenekebüken ile Demet Parlak'ın ise sırıkla yüksek atlama yapacaklarını söyledi.
Malzeme, tesis konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'tan büyük yardım aldıklarını ifade eden Antrenör Aydın, şöyle devam etti:
"Türkiye'de şu anda özellikle sırıkla atlamanın merkezi Adana oldu. Özellikle sporcularımız Demet Parlak ile Zeki Cem Tenekebüken, Burak Yılmaz ve Muhammed Hanifi Tanrıkulu sürekli rekorlarını geliştiriyorlar. Hem atletizm federasyonu, hem de il spor müdürlüğü bu sporculara her türlü olanağı seferber ediyor. Bizler de program içinde çok yoğun tempoda antrenman yapıyoruz. Balkanation Atletizm Yarışması'nda Zeki Cem Tenekebüken ile Demet Parlak'tan hem yeni Türkiye rekoru, hem de madalya bekliyorum."
Bu arada, Slovenya'ya Adanalı sporcuların yanı sıra, takım temsilcisi olarak Nejat Kök, Antrenör olarak İbrahim Halil Aydın, Hasan Özbakır, Mehmet Kiper, Yusuf Kilisli, sporcular Furkan Şen, Yavuz Can, Hasan Basri Güdük, Kemal Koyuncu, Muammer Demir, Emin Öncel, Yudum İliksiz, Elif Yıldırım, Meryem Kasap, Alı Arık, Esma Aydemir, Ecem Çalağan ve Azize Altın gidecekler.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet