Skip Navigation Links

7 Kişi Gözaltında

İskenderun'da 2 rehabilitasyon merkezine yapılan operasyonda, dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

Gündem   A+a-

7 Kişi Gözaltında
 
İskenderun'da 2 rehabilitasyon merkezine yapılan operasyonda, dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, İskenderun'da faaliyet gösteren ve özürlü sağlık kurulu raporlarında sahtecilik yaptıkları ileri sürülen 2 rehabilitasyon merkezine operasyon yapıldı.
İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Başsavcılık koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İskenderun KOM Grup Amirliği görevlileri tarafından eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiğini bildirdi.
Kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecik suçu kapsamında, İskenderun ve Akçalı beldesinde faaliyet gösteren 2 rehabilitasyon merkezine operasyon yapıldığını vurgulayan Ercan, "Rehabilitasyon merkezlerinin özürlü eğitimi alması gerekmeyen öğrencilere, eğitim vermiş gibi göstererek devleti zarara uğrattığı tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.
Operasyonun kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık eylemi yaparak yüksek miktarda haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik yapıldığını vurgulayan Ercan şöyle devam etti:
"Operasyonda, İskenderun ilçesinde M.K, C.O, H.A, H.O, H.O, Üçgüllük beldesinde M.D, Gözcüler beldesinde ise A.S.E. isimli şahıslar yakalandı. Şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda yaklaşık 200 adet sahte olduğu değerlendirilen özürlü sağlık kurulu raporu, 1 tabanca, 1 adet suçlara ilişkin bilgilerin olduğu düşünülen ajanda, 2 bilgisayar ele geçirildi. Ele geçirilen suç unsurları ile birlikte operasyon kapsamında 7 şüpheli şahıs hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır."
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet