Skip Navigation Links

Üniversiteli Gencin Suriye'ye Gittiği İddiası

Adana'da 3 gün önce bavulunu alarak evden ayılan üniversiteli gencin annesi Nevin Yüksekoğlu,oğlunun Suriye'ye götürülmüş olabileceğini

Üniversiteli Gencin Suriye'ye Gittiği İddiası

Gündem   A+a-

belirterek, "Gel oğlum bana sahip çık, başkalarını korumaya gitme, hayatta bir tek kardeşin ve ben varım bizi koru" diyerek ağladı.
Nevin-İsmet Yüksekoğlu bundan 21 yıl önce evlendi. Bu evlilikten 1 kız 1 de erkek çocukları dünyaya geldi. Ancak İsmet Yüksekoğlu 32 yaşında kalp krizine yenik düşerek hayatını kaybetti. Baba hayatını kaybettiğinde oğlu Ahmet Yüksekoğlu 1 yaşında kızı ise 2 yaşındaydı. Anne Nevin Yüksekoğlu bir poliklinikte iş bularak çocuklarını büyüttü. Oğlu liseyi bitirip bu yıl Bayburt Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü'nü kazandı. Ancak oğul Yüksekoğlu, sosyal paylaşım sitesinden Usame Bin Ladin'in fotoğraflarını paylaşıp bazı yorumlarda bulundu.
Anne Yüksekoğlu oğluyla defalarca konuşup dinini öğrenmesinin iyi olduğunu, ancak bunu kullanan terör örgütlerinin olduğunu söyledi. Ancak Yüksekoğlu'nun "Siz Müslüman değilsiniz, Müslümanlar orada eziyet çekerken siz burada nasıl yatıyorsunuz" diye eleştirdiği öğrenildi. Yüksekoğlu üniversiteye gitmeye hazırlanırken Cumartesi 19 Eylül 2015 günü annesi işteyken bavulunu toplayıp saat 15.00 gibi evden ayrıldı. Anne Yüksekoğlu eve geldiğinde oğlunu bulamadı, telefonundan aradı ancak ulaşamadı. Bunun üzerine polise haber verdi. Şimdi gözü yaşlı anne her yerde oğlunu arıyor.
"CİĞERİMİZ YANIYOR OĞLUMU BULSUNLAR"
Anne Yüksekoğlu, "Evi terk edecek, kavgayla gidecek bir çocuk değil. Tek şüphelendiğim Suriye'ye gitmiş olabileceği yani kandırıp götürmüşlerdir. Beni izliyorsan halimi biliyorsun, beni üzme oğlum ne durumda olduğumu biliyorsun. Dön gel çocuğum lütfen sen bana sahip çık. Başkalarını korumaya gitme bir kardeşin bir ben varım. Ahmet ne olur anneciğim beni üzme ne olursun hiç üzmedin şimdiye kadar sana güveniyorum oğlum ne olur dön gel" diye ağladı.
Yüksekoğlu, oğlunun çalıştığını 20 gün önce üniversiteyi kazandığı için işten çıktığını, evde durduğunu anlatarak, "Hiç öyle gidebilecek bir çocuk değildi. Üniversitede iş sağlığını kazanmıştı gidecekti. Valizini hazırlamıştım. Evde olmuş olsaydım bir şekilde önlem alırdım ama evde değildim çalışıyordum. Ben gelmeden 5 dakika önce çıkmış evden" diye konuştu.
Anne Yüksekoğlu devlet büyüklerine çağrıda bulunarak, "Lütfen sahip çıksınlar gençlerimize yazık. Bu kadar sessiz kalmasınlar hepsi çocuğumuz ciğerimiz yanıyor. Bulsunlar çocuğumu bulsunlar. Ben babasız büyüttüm onları ne emeklerle ne zorluklarla gece, gündüz çalışıp onları o şekle getirdim" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet