Skip Navigation Links

Mete Aslan Bulvarı'nın adı değişti..

Mete Aslan Bulvarının, Tayfur Sökmen Bulvarıyla birleştirilerek isim değişikliğine gidilmesi İskenderun Belediye Meclisince oy birliğiyle kabul edildi

Gündem   A+a-

Mete Aslan Bulvarının, Tayfur Sökmen Bulvarıyla birleştirilerek isim değişikliğine gidilmesi İskenderun Belediye Meclisince oy birliğiyle kabul edildi.
Başkanvekili Cemil Uğutmen başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüşen Haziran Meclisi, Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 5 yıllık stratejik yenilenmesi ile ilgili teklifini oybirliği ile kabul ederken, 24 meclis üyesinin imzası bulunan Mete Aslan Bulvarının isim değişikliği teklifini de gündemine aldı.
Üç üyenin mazeretli olarak katılmadığı toplantıda, oybirliğiyle kabul edilen bulvar isim değişikliği, tartışmalara da sahne oldu.

Orada evi olup şu an evsiz kalanlar konuşulsun
DP'li meclis Üyesi Mahir Ünal, "Ülkede kriz var. Ekonomik kriz varken bir caddede isim niye böyle oldu diye düşünüyoruz. Tayfur Sökmen bulvarı sanayi içinde, bulvar isim değişikliği teklifinin geri çekilmesini istiyorum" derken, MHP'li üye Garip Şandır da, "İskenderun deniz ve yarıkkaya arasına sıkışmış. Esnaf perişan. Belediye kime iş verecek diyor. İskenderunlu esnaf benim işyerim ne olacak diyor. Siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. İskenderun suç ortalaması Türkiye ortalamasının üstünde. Önce iş ve aş, sokak temizliği, park bahçe asfalt yapılmalı. Güzel bulvar yaptıralım adını değiştirelim o bulvarda mağdur olanlar konuşulsun. Orada evi olup şu an evsiz kalanları konuşalım" dedi.

Bulvarın isim değişmesi zarurettir
Sorunların birlikte çözülmesinin önemini dile getiren Avukat Bülent Akbay, "Mete Aslan kendi icraatlarıyla ya da tutumu ile ilgisi yok. Halkın oy ve parasıyla halka caka satanların, rantla köşeyi dönenlerin, kişisel egosunu tatmin etmek için önüne geçen maksatları değerlendirdiği, böyle utancı yaşayan biri olarak görmek istemediğim için imza attım. Hiç kimsenin yaptığı hizmetleri lütuf olarak göstermeye hakkı yok. Bulvarın isim değişmesi zarurettir. Yaşayan insanların ismi verilmiyor. Bir Aytaç Durak ve bir Mete Aslan var. Halk takdir eder ya da sonraki yönetim takdir eder isim vermeyi" şeklinde konuştu.
Fener caddesinin isminin de İsmet İnönü caddesi olarak değiştirildiğini anımsatan DP'li üye Mahir Ünal ise, "O bulvar değişecekse o zaman tamamen Mete Aslan bulvarı yapsınlar" dedi.
Eski başkan Mete Aslan'ın 15 yıllık döneminde gerginliğin had safhada olduğunu belirten CHP'li üye Ercüment Kimyon, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev sürsi bittiğinde, hediyeler devlet arşivine kaldırmıştı. Bu başkanın, o makama verilen bir tek kayıtlı evrak, belgenin geride bırakmadığını gördük. Cadde ve sokak ismi verilen yöneticiler, devlet adamıysa erdemli davranacaksa hak edecek. Bir belediye başkanı makamını boşaltıp, duvardaki saati götürdükten sonra o ismi bulvarda kalamaz."
DP'li üye Ali Kılıç Çirkin de, "İçimizde kini bırakalım, Aslan hiç mi bir şey yapmadı" diye konuştu.
Ünal'ın sayısal olarak az olmaları nedeniyle, CHP'lilerin her sözüne karşın daha fazla söz hakkı talebi doğuduğu şeklinde ifadesi üzerine konuşan Başkanvekili Uğutmen, "Biz Uğur Mumcu Parkını da biliyoruz. Kime söz verilip verilmediğini de" diyerek, geçmişe atıfta bulundu.

'Yolların asfaltı sağlıksız'
Zabıt özetlerinin okunup, onaylanmasının ardından, gündem dışı konuşan AKP'li üye İbrahim Yaran, şehrimizin cadde ve sokaklarının asfalt ve betonlama kalitesinin Türkiye ortalamaların altında bir standartta olduğunu belirtti. Özel ve kamu hastane başhekimleriyle yaptığı görüşmede, beklentilerin ilk sırada acil servise açılan yolların sağlıksız olduğu yönünde sıkıntıların dile getirildiğini söyleyen Yaran, "Acil olarak yolların bakım onarımı yapılmalı" şeklinde konuştu.
Başkanla birlikte Esentepe, Dumlupınar ve Modernevleri dolaştıklarını belirten MHP'li üye Garip Şandır, kat artışıyla ilgili imar planlamasına geçilecek olmasının sevindirici olduğunu, ancak Esentepe mahallesinde altyapının ağır çalışmasının gecekondulaşma olan bölgede çukur ve tozlanma yarattığına dikkat çekti.
Modernevlerde iki taş ocağının faaliyetinin durdurulması, asfalt ile temizliğin iyi olması nedeniyle başkana teşekkür eden Şandır, İskenderun belediye zabıtalarının otopark ve trafiğin yoğunlaştığı bölgelere kaydırılmasının daha faydalı olacağını söyledi.

'Çalışan iş kaybetme korkusunda'
Çalışanların işini kaybetme korkusu yaşadığını vurgulayan Şandır, "Dünü bırakmalıyız. İşçi, memur, müdür, sözleşmeli kim varsa yerinden emin olmalı. Müdür, memur, işçilerle uğraşılmamalı. Güvenlikte çalışanlar biz gideceğiz yerimize başkaları gelecek diyorlar. Çalışanlar düzgün çalıştığı halde dünden kaldığı gerekçesiyle işinden olmamalı. Cuma günleri zabıta temizlik elemanları Kaptanpaşa camiisine yollayalım. İki saat orada beklesin" dedi.

Farklılığın zenginliğe dönüştüğü kent
3 Haziran'ın Nazım Hikmet'in 46. ölüm yıldönümü olduğunu anımsatarak, böyle bir şaire sahip olan ülkenin insanlarının her türlü etnik veya inançsal ayrımcılığa karşı kardeşliği öne çıkarması beklendiğini belirten Akbay, "Ne yazık ki bazı yöneticilerin farklı düşünenlere, farklı arayışı olanlara, farklı söylemleri olanlara çok acımasız davrandığı dönemler yaşadık. Artık bu akılsızlığa ve acımasızlığa son verilmelidir. Yaşadığımız kent farklı inanç ve kültürlerin bir arada ve kardeşçe, farklılıkların zenginliklere dönüştürüldüğü örnek yerlerden biridir" dedi.

'Emek en yüce değerdir'
Ülke genelinde her partiden yöneticiler çalışanların ekonomik ve sendikal haklarını gaspeden uygulamalar başlattığını, emekçilerin gaspedilen haklarını taşeronlaştırma adı altında mafyöz şirketlere peşkeş çektiklerini savunan CHP Grup başkan vekili Akbay, "Hatta uygulamasına İskenderun belediyesinde de rastladığımız memur eliyle yürütülecek işleri bu taşeron şirket elemanlarına yaptırdılar. Son günlerde çalışanların kıdem tazminatlarını kaldırmaya yönelik düzenlemeler ise gündemi işgal ediyor. Ülkenin içine sürüklendiği ekonomik krizin faturasını çalışanlara ve yoksul insanlara çıkarmayı maharet sananlar emekçilerin haklarını budamanın yeni yollarını arıyor" diye konuştu.
Belediye çalışanlarının sendikal ve ekonomik haklarına saygılı olan bir yönetim anlayışını yeniden inşa etmek için çalışma başlatıldığını, memur eliyle görülecek işleri her türlü güvenceden uzak sendikasız ve köle ücretiyle çalıştırılan şirket işçilerine gördürmeyeceklerini ve işçi haklarına saygı göstermeyen şirketlere hiçbir tolerans tanınmayacağının altını çizen Akbay, şöyle devam etti: "Biliyoriz ki emek en yüce değerdir. Emeğe saygı göstermeyenler insana saygı göstermez. Tüm meclis üyelerinin bu alanda da katkı ve önerilerini bekliyoruz."

İmar için komisyon ve keşif istendi
Migros civarında yapımı devam eden Primemall alışveriş merkezinin imar değişikliği ile ilgili önerge veren Garip Şandır ve Yusuf Deveci, "İmar planı değişikliği kişilere göre mi yapılmaktadır? Çağdaş şehir ilkelerine uyuyor mu? İnşaat ruhsatını iptalini düşünüyor musunuz?" şeklinde soru yöneltirken, İrfan İsmetoğlu "Bu hususlar ancak soru önergesidir. Meclisin görevine girmemektedir. Oylamaya gerek yoktur" şeklinde görüş bildirdi. Şandır da bu konunun komisyonda tartışılmasını istedi.
Uğutmen, sorunun idareye verilmesi gerektiğini belirtirken, Ünal incelenerek, yanlış var mı yok mu bakılabileceğini söyledi.
Komisyon kurulması önerisi getiren Akbay ise, "İdare cevabı yeterli değilse komisyon yürütülmesi konusunda çalışma yaparız" diye konuştu.
İmar müdürünün de katılımıyla meclis üyelerinin çalışmaları yerinde görmek istediğini belirten İbrahim Yaran, bu yerlerin adaletli olup olmadığının kararı için keşif yapılmasını istedi.

Parkometrelere el atılmalı
Yusuf Deveci ve Garip Şandır, yeni liralara uyumlu olmayan parkometrelerin çalışmadığına dikkat çekerek, "Yeniden bakımı yapılmalı. Altı aydır düzenli çalışmıyor" demesi üzerine, Uğutmen de parkometrenin parça değişimi için çalışma başladığını belirtti.

Yedi madde imar komisyonuna
Belediye Meclis salonunda gündem maddelerini görüşen Belediye Meclisi, Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 5 yıllık stratejik yenilenmesi ile ilgili teklifini oybirliği ile kabul ederken, imarla ilgili olan yedi maddeyi görüşerek, imar komisyonuna sevk edilmesini onayladı.
Meclis, halen Belediye garajı olarak kullanılan şevre Mıntıkası 5176 nolu parselin bir kısmının semt pazarı yerine dönüştürülmesi, Düğünyurdu mıntıkası 644 ve 635 nolu parsellerin bir kısmının semt pazarı yerine dönüştürülmesi, Konarlı Mıntıkası 279 ada 10 parselin Belediye hizmet alanına dönüştürülmesi, yetersiz olan elektrik şebekesinin iyileştirilmesi için gerekli olan trafo yerlerinin plana işlenmesi, 1.mıntıka 1938 nolu parselin plan değişikliği ile ticari alandan Belediye hizmet alanına dönüştürülmesi, Karahüseyinli köyü kıyı kesiminde 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile, 2350 nolu parselin bulunduğu imar adasının turizm ve ikinci konut alanına, 2340 nolu parselin bulunduğu adanın yeşil alana, 2310 nolu parselin bulunduğu adanın günübirlik turizm tesis alanına, 2330 nolu parselin bulunduğu adanın da turizm ve ikinci konut alanına dönüştürülmesi, Karahüseyinli köyü kıyı kesiminde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile 2350 nolu parselin bulunduğu adanın turizm ve ikinci konut alanına, 2340 nolu parselin bulunduğu adanın yeşil alana, 2310 nolu parselin bulunduğu adanın günübirlik turizm tesisi alanına, 2330 nolu parselin bulunduğu adanın da turizm ve ikinci konut alanına dönüştürülmesi ile ilgili imar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi görüşülerek, imar komisyonuna sevk edildi.

'İskenderun'un havası kirli'
Gündem dışı konuşmasında, 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü kabul edildiğini anımsatan Bülent Akbay, şöyle konuştu: "Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı hava kalitesi verilerine göre, Şubat ayında dumar kirliliği, en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri kirlilik sırasına göre Kahramanmaraş, Karabük, Batman, Hatay ve Van olarak tespit edildiğini belirterek, "Hatay havası en kirli dördüncü il olmuş. Hatay içinde havası en kirli ilçe ise İskenderun. Kirliliğin kaynağı ise sanayi bacalarından yükselen dumanlar. Bu sebeple belediye olarak çevre kirliliği konusunda duyarlılığı yükseltmek öncelikli görevlerimiz arasındadır.Yarının doğasını bugünden yaratmak zorundayız. Çünkü resmi verilere göre hava kirliliğinde sınır değerler ve uyarı eşiği aşılmış durumdadır. Belediyemizin bu alandaki çalışmalara öncülük etmesini beklerken herkesi çevre kirliliği konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz."

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet