Skip Navigation Links

Pozantı'ya Su Şişeleme Ve Paketleme Tesisi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Pozantı'da yapımı gerçekleştirilecek olan su şişeleme tesisinin temelini attı

Pozantı'ya Su Şişeleme Ve Paketleme Tesisi

Gündem   A+a-

Yerinde kalkınma ve yerinde istihdama verdikleri önemin altını çizen Başkan Sözlü, siyasi görüş ayrımı yapmadan hizmet götürmeye ve Türk Milleti'ne hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.
Adana Büyükşehir Belediyesi Beldetaş A.Ş. tarafından Pozantı Akçatekir mevkisinde yapılacak olan Su Şişeleme ve Paketleme Tesisi Temel Atma Töreni'ne katılan Başkan Hüseyin Sözlü, istihdam oluşturmak için böyle bir yatırım yaptıklarının altını çizdi. Sözlü, "Bu tesis zarar etmediği sürece pazarda istihdam oluşturmaya, insanların ekmek parası için gurbete gitmeden karnının doymasına vesile olacak. Su üretimi yapan diğer firmalarla rekabet içinde olmayacağız. Pozantı'nın su markasını desteklemek, Adana'nın suyunu tanıtmak için buradayız. Pozantı Belediyesi, mülkü olan bu arsayı bize tahsis etmiştir. Burada çalışanların hepsi Pozantılı olacak. Bu konuda da Pozantı Belediye Başkanından destek alacağız. Her yer kendi insanıyla kalkınsın. Yukarı Belemedik, Karakışlakçı köylerinde de gayretimiz, o bölgenin toprağını, imkanlarını güçlendirmek ve o insanları kendi köyünde zenginleştirerek, Türkiye'nin köylerini refah toplumuna eklemek. Tabi ki insanlar kentlere gelsinler. Kimseden rahatsız değiliz. Ama insanlar rızık mücadelesini gettolaşan yerlerde verirken, 'öteki' muamelesi görmesin. Biz bu gelişin zorunluluktan kaynaklanmasına karşıyız" dedi.
"SİYASİ GÖRÜŞE GÖRE HİZMET OLMAZ"
Pozantı'nın muhtarlarının da emrinde olduklarını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Emirlerindeyiz, çünkü bir hizmete aracılık yapmak, bir köprü işlevi görmek bizim için bir onurdur, bahtiyarlıktır. Bu konuda hiç bir şekilde parti ayrımı yapmıyoruz. Sadece siyasi görüş nedeniyle hizmet götürülmesini engelleyenler, ilkel bir yaklaşım içerisindedirler. Bu bakış açısı, Türkiye'nin ve Türk halkının hak ettiği noktaya gelmesine engel olmuştur. Adana'nın tüm ilçelerinde her türlü kalkınma hareketine destek vererek, memleketin kalkınmasına da destek veriyoruz" diye konuştu.
Pozantı'nın tarih içerisindeki yeri ve önemine de değinen Sözlü, şöyle devam etti:
"Pozantı, Türkmenler, Yörükler için ayrı bir değer ifade etmektedir. Pozantı, dedelerimizin konaklama yeridir. Bahar aylarında dedelerimiz, Akdeniz kıyılarından Erciyes'in dağlarına konar-göçerken buralardan geçmiş, bu sulardan içmiştir. Bu hikayeleri, daha anlamlı hikayelerle süslemeliyiz. Bizler için Pozantı'nın lezzetli suyu, manevi haz da alacağımız bir üretim yeri olacak."
"HİZMETE MECBURUZ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 5 yıllığına seçildiğini ifade eden Başkan Sözlü, şunları söyledi:
"Sonrasını Allah bilir ama 5 yılın hakkını verme noktasında tereddüt içinde değiliz. Başımız dik, sesimiz gürdür. Ülkücü , Milliyetçi Hareket Partili bir belediye olarak, MHP'nin başarısını, millete karşı olan muhabbet aşkını ispatlamaktan başka bir gayretimiz yok. Cenab-ı Allah bize tekrar seçilmeyi nasip ederse, söylediklerini yapmayan namerttir. Kimsenin bize siyaseten yalvarmasına gerek yok. Milliyetçilik anlayışımızla halka hizmetimizi götürürken, milletimizi yüceltmeliyiz. 'Bize oy verin, vermezseniz hizmet gelmez' diyen, milleti silikleştiren, acizleştiren, cılızlaştıran bir yaklaşımı kökten reddediyoruz. Türkün başı dik, sırtı pek olmalıdır. Biz oraya hizmet götürüyorsak, o hizmet O'nun hakkıdır. Bizde hizmet götürmeye mecburuz.Liderimiz, Türkmen Beyi Sayın Devlet Bahçeli, her zaman 'hizmet, hizmet, hizmet' demiştir. Biz size hizmet ederken, siz de bize itibar ederseniz, bizim en büyük kıvancımız bu olur."
ÜRÜNÜN ADINI ADANALILAR KOYACAK
Tüm bürokratik engellere rağmen bu güne kadar geldiklerini ifade eden Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı ve Beldetaş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karayandı da şu bilgileri verdi:
"Tesisimiz, 2 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 12 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 9 bin 400 metre irsale hattı ile tesise kadar inen su, el değmeden şişelenerek hizmete sunulacak. Mevcut makine parkı ile saatte 40 bin şişeleme yapmamız söz konusu olabilecek. Tesisi 2015 yılı içerisinde açmayı planlıyoruz. Suyun adını da ' Adını sen koy' sloganı ile düzenlediğimiz kampanyayla halkımızın koymasını istiyoruz."
Ekmeği azaltan değil, artıran bir anlayış ile hizmet verdiklerinin altını çizen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Geçmişte apartmanlar yapabilirdik ama biz insanların nasıl ekmek yiyeceğinin hesabını yaptık. Bu memleket de yiğitlerini tanıyacak, ekmeğini kimin verdiğini bilecek. Belediye olarak belki çok borcumuz var ama alnımız açık, şerefimiz var. Ayrıca, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar Bey ile de görüştük. Bir fizibilite çalışması yaparak boşa akan suyu millete akıtacak bir proje yapacağız" dedi.
Temel atma törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yle birlikte, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Arslan, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, MHP milletvekili adayları, Adana Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, muhtarlar ve yöre halkı katıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet