Skip Navigation Links

Gaziler Günü Tarsus'ta Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Gaziler Günü Tarsus'ta Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Gündem   A+a-

Cumhuriyet alanında gerçekleştirilen törene Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Yavuz, Belediye Başkanı Şevket Can, Askerlik Şube Başkanı Vedat Topak, Muharip Gaziler Derneği üyelerinin yanısıra bazı siyasi parti başkan ve yöneticileri ile vatandaşları katıldı.
Çelenk sunumu ve saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri adanı Jandarma Teğmen Halil Tek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Tek, "Bugün aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Türk ulusunun vefa duygusunun bir nişanesi olarak Türkiye Cumhuriyetinin eşsiz Önderi Mustafa Kemal Atatürk'e, "Gazi" ünvanının verildiği gününde 94. yıldönümüdür.
Türk ulusunun bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Vatan sevgisiyle dolu göğüsleriyle düşman karşısında ördükleri çelikten duvara, değil, düşman elinin, düşmanın hain emellerinin bile yurt toprağına uzanmasına izin vermeyeceğimizin en açık delili olan kahraman gazilerimiz. Bugün Türk ulusunun birlik ve beraberliğini, devletimizin bağımsızlığını borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz ve değerli kahraman gazilerimiz. Başta Ulu Önder Gazi Atatürk Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimize, onların eli öpülesi anne ve babalarına, sevgili eşlerine evlatlarına ve yüce ulusumuza saygılar sunarım. Yüce ulusumuzun gaziler günü kutlu olsun" dedi.
Daha sonra Muharip Gaziler Derneği Adına Necmettin Ünal ve Hasan Ali Yücel Ortaokulunun bir öğrenci şiir okudu.
Buradaki törenin ardından Muharip Gaziler Derneği'nde tebrikler kabul edildi.
Daha sonra Garnizon Komutanlığı tarafından Toy Bahçesinde kahvaltı programı düzenlendi.
Burada bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut ise günün anlam ve önemini anlattı.
Bulut, "Bugün kutsal topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, canını ortaya koyduğu yüce görevden "Gazilik" onuruyla yüceltilen gazilerimizin günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Gazi Atatürk Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimize, onların eli öpülesi anne ve babalarına, sevgili eşlerine evlatlarına ve yüce ulusumuza saygılar sunarım. Yüce ulusumuzun gaziler günü kutlu olsun" ifadesini kullandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet