Skip Navigation Links

Kaymakam Yıldız Davul Zurnayla Karşılandı

Mersin'in Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız,Ustalar Mahallesi için özel projeler üreterek işsizliğe çözüm bulmak ve vatandaşların sağlıklı

Kaymakam Yıldız Davul Zurnayla Karşılandı

Gündem   A+a-

Yaşam alanları içerisinde yaşamalarını sağlamak için çaba harcayacağını söyledi.
Mahalle gezileri kapsamında Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Ustalar Mahallesi'ne giden Kaymakamı Yıldız, çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu mahalle sakinleri tarafından davul-zurna, sloganlar ve alkışlarla karşılandı. Yıldız, mahalle camisinin avlusunda düzenlenen toplantıda, mahalle sakinlerinin sorun ve isteklerini dinledi.
Toplantıda konuşan Mahalle Muhtarı Şener Taş, kendilerine vatandaşların çoğunluğunun 'Çingen' dediğini ve bundan alındıklarını dile getirdi. Bu nedenle Ustalar Mahallesi'nde yaşayanların iş bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve sadece seralara gübre taşınması sırasında iş bulabildiklerini anlatan Taş, ayrıca mahallelerine yeterli hizmetin gelmediğini, bazı evlerde hala elektrik olmadığını ve insanların karanlıkta yaşadıklarını dile getirdi. Sokakların kış aylarında çamur, yaz aylarında ise toz içinde olduğunu da aktaran Taş, vatandaşların çoğunluğunun da sağlıksız ev ortamında yaşadığını kaydetti. Mahallelilerin çoğunluğunun devletin verdiği yardımlarla yaşamlarını sürdürdüğüne de dikkat çeken Taş, mahallede okul ve toplu taşıma hizmeti olmamasından da yakınarak, "Büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Mahallemizi ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Sizden başka sığınacak, sorunlarımızı aktaracak kimsemiz yok. Bizler de insanca yaşamak istiyoruz. Allah devletimizden razı olsun sürekli yardım etmekte. Bizler yardımdan çok iş istiyoruz. Bizlere sigortalı iş imkanı sağlansın, istek ve sorunlarımız çözülsün" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsinin eşit haklara sahip olduğunu vurgulayan Kaymakam Yıldız ise "Hiç bir kimse bir diğer vatandaşımıza karşı ayırımcı olamaz. Bu hem devletimizin anayasasına hem de inandığımız dinin temel kurallarına aykırıdır. Bizler için sizler de diğer vatandaşlarımız gibisiniz. Bundan hiçbir zaman şüpheniz olmasın. Burada Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürüme talimat veriyorum, 'Bir heyet oluşturun, evleri tek tek gezin, sorun ve istekleri dinleyin ve evlerinde resimlerini çekerek bana getirin.' Yapılacak çalışma sonrası sizlerin sorunlarının çözümü için gerekeni mutlaka yapacağım. Gerekirse Vakıf Genel Müdürlüğü'ne gideceğim, iş için İŞKUR ile görüşeceğim. Kadınlarımıza, genç kızlarımıza yönelik Halk Eğitim Kursları açılmasını sağlayacağım. Mahalle halkına uygun projeler üreterek hibe krediler almak için çalışma yapacağım. Gerekirse Avrupa Fonu hibe kredilerine başvuracağım. Sizlerin sağlıklı yaşam alanlarında yaşayabilmeniz için de TOKİ ile görüşmeler yapacağım. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Çocuklarımızın eğitim-öğretimi ile yakından ilgileneceğim. Sizler için devletimin bana vermiş olduğu tüm yetkilerimi kullanacağım" diye konuştu.
Çocuklara gofret ve çikolata dağıtan Yıldız, çocukların istekleri üzerine bisiklet sözü verdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet