Skip Navigation Links

Gaziler Günü Kilis'te Törenle Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Atatürk'e 'Gazilik' unvanı verilişinin yıl dönümü,Kilis'te törenle kutlandı

Gaziler Günü Kilis'te Törenle Kutlandı

Gündem   A+a-

Gaziler Günü nedeniyle sabah Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.
Törene, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, Kilis Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Yavuzlu, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal Kilis Şehit ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Muhtar, daire amir ve müdürleri, askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Jandarma Binbaşı Fuat Güney, Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasını müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' unvanı verilmesinin 94. Yıl dönümü olduğunu söyledi.
Güney, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Kore'den Kıbrıs'a kadar varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatında kahramanca mücadele etmiş olan tüm gazilerin onurlandığı gün olduğunu ifade ederek, "Millet olarak şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Gazilik devlet başkanından isimsiz nefere kadar herkesin gururla taşıdığı en itibarlı mertebedir. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir"diye konuştu.
Törende gaziler adına Gazi Piyade Yarbay Hüseyin Kılbaş ise günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerin şiir okumasıyla tören sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet