Skip Navigation Links

Eller Nardüzü'nde Tarihi Karar İçin Kalktı!

2 Mayıs 2012 tarihinde toplanan, Nardüzü Belediye meclisi tarihi bir karar aldı.

Gündem   A+a-


 
 
Eller Nardüzü’nde Tarihi Karar İçin Kalktı!
 
2 Mayıs 2012 tarihinde toplanan, Nardüzü Belediye meclisi tarihi bir karar aldı. Hatay’ın Türkiye’ye iltihakından sonra Karaağaç’tan ayrılan eski adı Şevre çiftliği olan Nardüzü Beldesi eskisi gibi Karaağaç Beldesi ile bir bütün olmak için ilk adımı oy birliğiyle aldığı kararla attı.
Tarihi karar alındığı anlarda Belediye Başkanı Mehmet Yolcu ve meclis üyelerinin duygulandıkları gözlenirken, tarihi bir sorumluluğu yerine getirmenin hazzı ve mutluluğu gözlerden okunuyordu.
Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, geç kalınmış bir karar olarak nitelediği bu birleşme için şunları söyledi “Karaağaç ve Nardüzü eskiden bir bütündü ve 5 çiftlikten ibaretti. Hatay’ın Türkiye’ye iltihakından sonra çiftlikler şuanda ki adlarını almışlar. Daha önce Şevre çiftliği olan Nardüzü köyü, Hatun çiftliği olan Hatun köyü, Frenk çiftliği olan Konarlı, Micana köyü olan Şarkkonak, Hatay’ın Türkiye’ye iltihakından sonra bu isimlere ayrılmış olup 5 köyden ibaret Karaağaç adını bir bütün olarak almıştır.
Farklı sebeplerden farklı nedenlerden dolayı, o gün ki siyaset koşullarından dolayı sınırları iç içe olan iki beldenin 2 belediye olarak ayrılmasına sebebiyet vermiştir. Belediyelerin kuruluşundan bugüne kadar halkın, geçmişte ki yönetimden tek isteği Nardüzü’yle Karaağaç’ı birleştirmektir. Yapılan bütün çalışmalara rağmen bugüne kadar somut bir adım atılmamış olup, bugün defalarca sizlerle görüştüğümüzde Karaağaç Nardüzü ayrılmaz bir bütün olduğunu düşünerek, tabandan gelen sese kulak vererek bu konuyu buraya getirdik.”
 
 
“Birleşmenin Büyükşehirle Alakası Yok”
 
Sorulan bir soru üzerine Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu bundan sonra ki sürecin nasıl işleyeceğini şu ifadelerle anlattı “Bundan sonra ki süreç meclis kararının 1 aylık askı süresi var. Yasal süreci başlar yazışmalarımız kaymakamlık ve valilik makamından onay gördükten sonra valilik gerek gördüğü yerde referanduma taşır gerek görmediği yerde İçişleri Bakanlığına havale eder, bakanlık Cumhurbaşkanlığı onayından sonra bu birleşme sağlanır. Yasal süreç başladıktan sonra devlet büyüklerimiz yöneticilerimiz bu konuda sağduyulu her şey adım adım ilerler. Bizim bu birleşmemizin büyük şehirle hiçbir alakası yoktur.”
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet