Skip Navigation Links

Ahmet Sınav'dan Kurban Bayramı Mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav,Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Ahmet Sınav'dan Kurban Bayramı Mesajı

Gündem   A+a-

Prof. Dr. Sınav, mesajında bayramların özellikle manevi değerlerin en anlamlı şekilde yaşatıldığı günler olduğuna vurgu yaparak, "Kurban kelimesi, Arapça yakınlaşmak manasındaki 'kurb' kelimesinden Türkçe'mize geçmiş bir kelimedir. Allah'a 'kurbiyet' yani yakınlık tesis etmek amacıyla yapılan sembolik bir ibadettir. Nitekim Allah mesajında 'Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız ulaşır' demektedir" dedi.
"Ayrıca, kadim medeniyetimizin güzel bir geleneği olarak bayramlarımızın sevdiklerimizle daha çok yakınlaşıp mutlulukları paylaşmaya, dargınların barışmasına ve muhabbetlerin tazelenmesine vesile olması çok değerlidir" diyen Prof. Dr. Sınav, "Kaç yaşında olursak olalım, mutlaka çocukluğumuzdaki bayramları büyük bir özlemle anarız. Çocuklarımıza özlemle anabilecekleri, milli ve manevi değerlerimizin birlikte coşkuyla yaşandığı bayramlar armağan edelim" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Sınav, mesajında, "Milletçe birlik, beraberlik, kardeşlik duygularına her zamankinden daha sıkı sarılmamız, barışmamız kenetlenmemiz ve kucaklaşmamız gereken bir dönemi yaşıyoruz. Bugünlerde yaşadığımız sıkıntıları devletimize destek olarak, güzel ülkemiz ve büyük milletimizin tarih boyunca bizi biz yapan yüce değerlerine sahip çıkarak, binlerce yıldır süregelen kardeşliğimizi hatırlayarak aşacağımıza olan inancım tamdır. Bu duygularla, SANKO Üniversitesi ailesi adına kurbiyetin, yakınlaşmanın, sevgiyi paylaşmanın kıymetini bilen herkesin Kurban Bayramını, ülkemizde hoşgörünün, kardeşliğin, huzur ve barışın yeniden tesis esildiği günlere ve milletimizin her ferdinin sağlığına, mutluluğuna vesile olması dileği ile gönülden kutluyorum. Allah sevdiklerimizle nice bayramlar kutlamak nasip etsin" ifadelerine yer verdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet