Skip Navigation Links

Gaziantep Eğitim İçin Seferber Oldu

Okulların açılışına az bir zaman kala,Kent Konseyi,Gaziantep'in eğitim sorunlarını masaya yatırdı

Gaziantep Eğitim İçin Seferber Oldu

Gündem   A+a-

Gaziantep Kent Konseyi, eğitim sorunlarını tartışmak üzere 6. Olağan Genel Kurul Toplantısını, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri toplantı salonunda gerçekleştirdi. Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan Başkanlığında yapılan 6. Olağan Genel Kurul Toplantısına, Gaziantep protokolünün yanı sıra, birçok okul müdürü ve öğretmen katıldı.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) toplantı salonunda, konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yaz tatili boyunca, katıldığı her toplantıda özellikle Gaziantep'in eğitim sorunlarına değindiğini ifade etti. Vali Yerlikaya, Gaziantep'in eğitim sorunlarını gidermek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyerek, eğitim sıralamasında geride olmaktan üzüntü duyduğunu dile getirdi. Vali Yerlikaya, "Ben Gaziantep Valisi olarak, Gaziantep'te veli olarak, sizlerle beraber Türkiye'nin ortalamasının altında olan çizgimizi, asgari bir yıl veya iki yıl içerisinde bir anda ortalamanın üstüne çıkarmak istiyorum. Ben 71. olmaya sinir oluyorum. Açık söyleyeyim zoruma gidiyor. Ben Mart ayının beşinde geldim. 3 ay sonra okullar kapandı. Bütün yaz tatilinde arkadaşlarla bunu konuştum. İl Milli Eğitim Müdürüm, İlçe Milli Eğitim Müdürüm. Şimdi arkadaşlarımızla yaptığımız son toplantıda şunu söyledik. Okul idarecilerimiz, başta okul müdürlerimizi, bir takım ruhuyla nasıl eğitim ateşlerini harılandırabiliriz. Öncellikle eğitim durumunu başkalarından değil de, çeşitli yollardan araştıralım dedik. Okul müdürü sabah 8'de geliyor. Akşam saat 5'te gidiyor. Gayet güzel beş sene boyunca orada okul müdürlüğü yapmış. Okulun eğitim durumuna bakıldığı zaman, ortalaması Türkiye'nin gerisinde, soruyoruz nasıl bir insan, mükemmel bir insan, herkese saygılı, herkes onu seviyor. Neticeye baktığımızda ise netice yok. Kaç puan versek. Ben puan vermem. Benim yetkim olsa 8C'yi kullanarak bir saate alırım. Çünkü almam lazım" dedi.
"BAŞARISIZ OLMAK BENİM KADERİM Mİ?"
Eğitim sorunlarının özel sektör mantığı olmadığını, aynı zamanda özel sektörde çalışan öğretmenlerin özel yetiştirilmeyip, normal çalışan öğretmenler içerisinden alındığını da belirten Yerlikaya, "Kesinlikle özel sektör mantığı falan değil. Başarısız olmak benim kaderim mi? Yani mutlaka sadece özel sektör mü başarılı olur? Özel sektör öğretmenlerini nereden alıyor? Kendisi liseden itibaren yetiştirip, fakülteden mezun edip direk kendine mi alıyor. Nereden alıyor, hep bizim içimizdeki arkadaşlarımızdan alıyor. Değerli kardeşlerim, biz şöyle yapmak istiyoruz. Başarıyı analitik tespit edip, okul açıldığı zaman başarı seviyemizi web sayfasına yansıtmak istiyoruz. Okul müdürünün, orada resmi çıkacak. O resmin yan tarafında diyecek ki 3 senden beri, 4 senden beri, bir aydan beri veya 7 yıldan beri okul müdürü. Artık hükümetimizin yaptığı yeni yönetmenliğe göre, aynı okulda 8 yıldan fazla müdürlük yapılamıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizden rica ettim. Allah rızası için benim başarı belgemi, tamamen benim yetkimde olan başarı belgemi kategorize edin" dedi.
"565 BİN ÖĞRENCİYLE DEV BİR ŞEHİRİZ"
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz da, "Geçen yıl, 19 bin 312 öğretmenle başlamıştık. Şu anda 20 bin 603 öğretmenimizle devam ediyoruz. Gaziantep'imiz 565 bin öğrencisiyle Türkiye'nin 5. Sırada bir ilidir. Yani İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa 603 bin biz ise 565 bin öğrenciyle dev bir şehiriz. 632 okulumuzun, şu anda Şahinbey ve Şehitkmail İlçelerimizde de 106 oklumuzu zorunlu hizmet kapsamına aldık" ifadelerini kullandı.
"HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN EĞİTİM ŞART"
Valisiyle, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla bu konunun üzerine yoğunlaştığını ve iyileştirme konusunda çok büyük bir gayret gösterdiklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ise, "Bugün oluşturacağımız bütün hedeflere ulaşmamız için, eğitim meselesini artık çözmek gerektiğine hepimiz inanıyoruz, 1 milyon 800 bin kişide inanıyor. Bu bilincin yükseltilerek, farkındalığı oluşturmak gerekir. Ben bu çalışmaların, bu noktada çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
"EĞİTİM SİSTEMİNİ ETKİN KILMAK İÇİN DENETİM ŞART"
Gaziantep'te böyle bir koordinasyon oluşturulduğunda, hedefler gösterilerek, bunların zaman içerisinde raporlarını hazırlayarak, bir akademik çalışmayla, yapılması gerektiğini vurgulayan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da, "Mesela sayın valim diyor ki, öğretmen motivasyonlarını arttırmak için şunları yapacağız? Eğitimle ilgili velilerle çalışmalar yapılacak. Neler başlatıldı neler başlatılamadı. Çünkü Milli Eğitim Müdürü kimi eksikliklerini kimi zaman görebilir, kimi zamanda eksikliklerini görmek istemeyebilir. Bir rektör içinde aynısını düşünebiliriz. Bir sistemin başka bir etken tarafından denetlenmesi mutlaka, o sistemin daha işler ve daha çalışılır hale gelmesine katkıda bulunacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet