Skip Navigation Links

Mersin'de Suriyeli Öğrenciler İçin 10.Geçici Eğitim Merkezi Açılıyor

Mersin'de Suriyeli öğrenciler için 10. geçici eğitim merkezi açılıyor

Mersin'de Suriyeli Öğrenciler İçin 10.Geçici Eğitim Merkezi Açılıyor

Gündem   A+a-

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, resmi okullara 3 bin 150, geçici eğitim merkezlerine ise 10 binin aşkın Suriyeli öğrencinin kaydının yapıldığını bildirdi.
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin'e gelen Suriyelilerin çocuklarına nitelikli eğitim hizmetinin sağlanması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşları ve eğitim dernekleri arasında işbirliği çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, merkez Akdeniz ilçesinde Suriyeli çocukların eğitim göreceği ikinci Geçici Eğitim Merkezi'ni açmak üzere Yelken Derneği ile protokol imzalandı. İmza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Yabancılara Yönelik Eğitim Hizmetleri Sorumlusu Şube Müdürü Murat Bağış ve dernek yöneticileri katıldı.
İmza töreninde konuşan Koca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda Mersin'de yabancılara yönelik eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir birim oluşturulduğunu belirtti. Bu birim aracılığıyla Suriyeli öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarına başlandığını aktaran Koca, Mersin'de ikamet edip okul çağında olduğu halde okula devam etmeyen Suriyeli çocukların tespit edilebilmesi, onlara ulaşılması ve okullaşmalarının sağlanması için çalışmalar yapıldığını kaydetti. Suriyeli çocukların istekleri doğrultusunda okullara ve geçici eğitim merkezlerine kaydedildiklerini ifade eden Koca, bu kapsamda 3 bin 150 Suriyeli öğrencinin sınıf seviyeleri belirlenerek Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara yerleştirildiğini, 10 bini aşkın öğrencinin de geçici eğitim merkezlerine kaydedildiğini söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet