Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

102 yaşındaki dede gelin arabasının önünü kesti

Bursa'nın İznik ilçesinde gerçekleşen düğün töreninde, gelin arabasının önünü kesen 102 yaşındaki Hamit Biçer,

Yaşam   A+a-

o gün mahallenin en büyük delikanlı başı oldu.
Ahmet Kuş ve Hüseyin Acar, ailelerinin düğün töreninde yaşananlar Anadolu geleneği olan ilginç örf ve adetleri bir kez daha hatırlattı. Sinem ve Mehmet Acar çiftinin düğün töreninde yaşanan gelin alma merasiminde sürpriz bir isim meydana çıkarak delikanlı başı oldu. Bu kişi tam 102 yaşındaki Hamit Biçer'di.
Kız tarafının oturduğu sokakta yaşayan ihtiyar delikanlı Hamit Biçer, gelin arabasının önünü kesti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu düğün aracının önüne sandalye koyup oturan Hamit dede, erkek tarafından adet olan tavuk ve bir tepsi böbrek istedi.
Damadın babası Hüseyin ve ağabeyi Hakan Acar, araçtan inerek 102 yaşında ki delikanlı başı Hamit Biçer'in önce elini öptü ardından istenen tavuk ve bir tepsi böreği verdi. Hamit dede, gelin arabasının önünden alkışlar ile kalkarak gelin ve damada yol verdi. Genç çifte dua ederek mutluluklar diledi.
Bulgaristan'ın Burgaz ilinin Kiremitlik Köyü'nde 1912 yılında dünyaya gelen Hamit Biçer, 23 yaşına geldiğinde komşu köyden 20 yaşındaki Emine Biçer ile hayatını birleştirdi. Biçer çifti, savaş nedeniyle Türkiye'ye göç ederek, Bursa'nın İznik İlçesi'ne yerleşti. 55 yaşında bir çocukları ve 14 torunları olan Emine Biçer, geçtiğimiz mart ayında 100 yaşında hayatını kaybetti.
Her öğünde mutlaka yoğurt ve ayran içtiğini belirten Hamit Biçer, hiçbir zaman yemek ayırmadığını ve biraz da uzun yaşamda mutlu evliliğin payı olduğunu söyledi.
(İHA)

102 yaşındaki dede gelin arabasının önünü kesti videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar