Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Handikaplarından Kurtuluyor..

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili İnşaat Mühendisi Kamil Turan, belediye ve meclisin 2011 yılını değerlendirirken, 'Radikal kararları

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili İnşaat Mühendisi Kamil Turan:
"İskenderun Handikaplarından Kurtuluyor"
 
İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili İnşaat Mühendisi Kamil Turan, belediye ve meclisin 2011 yılını değerlendirirken, “Radikal kararların alındığı bir yıl” olarak ifade etti.
Belediye meclisindeki tartışmalı ortamları, “Demokrasinin gereği. Tek adam döneminden, çok sesliliğe geçişin doğal sonucu” olarak tanımlayan Kamil Turan, idarede yaşanan bazı sıkıntıların uyum sürecinden kaynaklandığını ve şimdi bir sorunun bulunmadığını söyledi.
Turan yaptığı açıklamada, Geçmişten gelen bir çok sorunun aşılması için olağanüstü çaba sarfedildiğini belirten Kamil Turan’a göre, İskenderun’un kangren olmuş sorunların çözümü için belediye yönetimi ve meclis olağanüstü çaba sarfetti.
İskenderun Belediyesi CHP Meclis Grup Başkan Vekili İnşaat Mühendisi Kamil Turan’ın oldukça samimi bir ortamda yaptığı açıklamalarını aynen yayınlıyoruz. Haberin videosundan da röportajı izleyebilirsiniz.
 
2011 Radikal Kararların Alındığı Bir yıl Oldu..
 
2011 yılı Belediye acısından radikal kararların alındığı bir yıl oldu. 20 yıldır her seçimde herkesin vaat ettiği imar planını hiç biri yerine getirememiştir. Biz 2011 yılında imar planının ihalesini yaptık tamamladık, önümüzde ki günlerde sözleşmesi imzalanacak ve İskenderun’da imar revizyon planı yapılacak. Belediye başkanımızın seçimden önce ve seçimden sonra da söylediği içme suyu ihalesi yapıldı. Bunların yapılmış olması İskenderun için çok büyük hizmetlerdi.
 
İktidar ve Muhalefet Birbirlerine Güvenmeyi Öğrendi..
Geçtiğimiz 15 yıla baktığımız zaman İskenderun belediye meclisi, kamuoyu çok sessizliğe alışmış değildi. Kararlar tek adam tarafından verilirdi, mecliste muhalefet partiler çok fazla sesini çıkartamazlardı. Cumhuriyet Halk Partisinin muhalefet grubunun meclisi terk edip basın açıklamasıyla sesinin duyurduğu zamanlara rastladık. Bunlar geldi ve geçti. CHP’nin yerel iktidarı Mart 2009 seçimlerinden sonra tabi ki Belediye Meclisi demokratik bir şekilde çalışmaya başladı. İskenderun’un çehresinin değişmesi lazım, bu değişimin plan ve projeli bir şekilde olması gerekir. İlk önce Belediye Meclis üyeleri muhalefet partileriyle birbirlerine güvenmeyi öğrendiler.
 
Çevre İller Çalışırken Biz Oturamazdık
İskenderun’un yatırımlara ihtiyacı var. Dünyaya baktığınız zaman çok değişiyor, Antakya’da, Tarsus’ta dünya kadar iş yapılıyor. Bizler niye geri kalalım. Eğer ki bir yeşil alana imar vermiyorsanız, tarım alanını sanayiye çevirmiyorsanız, konut alanını turizme çevirmiyorsanız, İskenderun lehine hiçbir karar alamazsınız. Yatırımcı tabi ki de para kazanmak için yatırım yapacaktık. Bu gün sonuç itibariyle otellerde her birinde 500-600 kişi istihdam edecek. Bugün aynı parayla bir fabrika kuramazsınız. İskenderun’un artık küçük ilçe görüntüsünden kurtulması lazım. Bir şeyler istiyorsak bunu da hak etmemiz lazımdır.
 
İmar Planı İskenderun’un En Büyük Sorunuydu Çözülüyor..
Önümüz de ki orta vadede İskenderun’unun nüfus artışı bekleniyor. Bunlar için en büyük çalışma bir kere imar planıdır. İmar planında bir çok yeni yerleşim yerleri açılacak ve şehrin büyümesine imkan tanıyacak. İskenderun’un alt yapısı biz geldiğimiz de bitmiş olduğunu düşünüyorduk ama öyle değil 2006 yılında İskenderun’u sel bastı. Bütün mahallelerde bunun sıkıntısı yaşandı. Ancak 2009’dan sonra bizim iktidarımızla beraber kanallar temizlendi, büyük devasa kanallar yapıldı. Bugün yağmurda evinizde oturuyorsunuz evinizi sel basmıyor. Tabi İskenderun belediyesinin dışında da çalışmalar lazım, Tedaş’ın elektrik hatlarını yer altına alması lazım, doğal gaz hatlarının biran önce bitirilmesi lazım, bunlarda önemli şeyler bunlar sadece bizim işlerimiz değil.
 
En Büyük Zaafiyet Teknik Kadrolar..
Bir kere İskenderun belediyesinin en büyük zaafiyeti teknik kadroları, o teknik kadroları maalesef her dakika yenileyemiyorsun. 20 yılın getirdiği alışkanlıklar var. Bazı müdürlerin eski çalışmaları var bunları bir anda değiştirmek, bir anda yeni yönetime adapte etmek kolay değil. Biz daha hızlı daha seri hareket edebileceğimizi düşünüyoruz.
İskele konusunu Maliye Bakanı onaylamış yakında ihalesine çıkılacak. Bu bizi çok üzdü ve geciktirdi.
 
Trafik Sorunu Sadece Belediyenin Çözeceği Bir Sorun Değil..
Trafikte problemlerimiz oluyor, burada her şey belediyeden bekleniyor ama tek suçlu biz değiliz, emniyetinde bu anlamda çalışması lazım. Siz sokakta trafik polisi görüyor musunuz, yada trafiğin çektiği bir araç görüyor musunuz? Biraz onları da soruşturmamız lazım.
Benim gördüğüm İskenderun’a yapılmış en büyük zararda maalesef alışveriş merkezi, alışveriş merkezi konum itibariyle oraya o şekilde yerleştirilmesi çok büyük sıkıntı olmuş. Belki daha farklı olabilirdi ama orada ki trafiği ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor.
Yeni Antakya yolu üzerinde ki kavşak düzenlemesi o kadar kötü değil, oraya gerekirse bir üst geçitte yapılabilir. Eski Antakya yolu üzerinden gittiğiniz zaman yani alışveriş merkezinin otopark girişinden baktığınız zaman orada trafik çok ciddi anlamda sıkışıyor. Nedendir bilinmez araçları hep dışarıya park ediyorlar. Biliyorsunuz biz geldiğimizde o bina bitmişti yapılacak bir şey yoktu. Keşke bu iş projelendirirken biraz daha içeri çekilseydi yada açık otopark ihtiyacı da karşılanmış olsaydı.
 
İskenderun’un 5 Yıldızlı Yatırımlara İhtiyacı Var
Hilton için yargı süreci devam ediyor galiba ama şahsi fikrim İskenderun’da bu tür yatırımların önüne geçilmemesi, ben bunu birkaç defa mecliste de söyledim, nitelikli yapıları mutlaka desteklemek lazım hastane gibi otel gibi İskenderun’a faydası olabilecek yatırımları desteklemek lazım. Yalnız sapla-samanı karıştırmamak lazım, Hilton orada yapılıyor diye bir yatırımcı yatırım yapıyor diye bütün İskenderun’un her şeyini gasp etmiş demek değildir. Orada yol var, dolgu alanı var, yeşil alan var, orada bir tesis ihtiyacı varsa o tesiste oraya yapılacaktır. Yapılan tesis zaten eskisi gibi derme çatma değil, mimari bir projeyle estetik şık bir bina yapılacak oraya, Hilton’un olduğu yer küçük bir alan değil ki aşağı yukarı 500 metrelik bir cephesi var Hilton’un arsasının yani o 500 metreye hiçbir şey yapmayalım mı? Böyle bir şey mümkün mü? Yapmasak ne olacak vatandaşın yürüyüş alanı olacak, oraya yaptığımız Hilton’un görüntüsüne yakışır bir şey olsun. Oraya yapılmasının nedeni
bildiğim kadarıyla orası en geniş dolgu alanı müsait bir yer bundan dolayı, diğer alanlara da yapılabilir yani ikincisi ve üçüncüsünü yapmaktan çekinmeyelim.
 
Kimse İskenderunlu’nun Hakkını Gaspedemez..
İskenderun Belediyesinde ki müdürlerin tabi ki çalışma sistemi içerisinde biz daha dinamik ve daha üretken olmasını isteriz. Ancak bu kadar şeffaf bir mecliste, herkes derdini şeffaf bir ortamda dile getiriliyor. Böyle bir mecliste bir yatırıcının baskı altında tutulabilmesi mümkün mü? Oda hakkını bir şekilde dile getirebilecek ortam bulur. Kimse İskenderunlu’nun hakkını gasp edemez, İskenderunlu önünde duramaz.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar