Skip Navigation Links

Erdemli Çiftçisi Kiviye Merak Sardı

Erdemli Ziraat Odası,Kivi bahçesi kurmak isteyen çiftçilere yönelik gezi düzenledi

Erdemli Çiftçisi Kiviye Merak Sardı

Yaşam   A+a-

Erdemli Ziraat Odası tarafından tarlasını kivi bahçesine dönüştürmek isteyen çiftçilere yönelik olarak Mersin Sunturas Mahallesi'ndeki kivi bahçelerine inceleme gezisi düzenledi.
İnceleme ve bilgilendirme gezisine Erdemli Ziraat Odası tarım danışmanları ile birlikte Erdemli'ye bağlı Gücüş, Sıraç, Fakılı, Çamlı, Karahıdırlı ve Üzümlü Mahalleleri'nden 20 çiftçi katıldı.
Çiftçiler gezdikleri bahçelerde tarım danışmanları ile birlikte dikim şekilleri ve telli destek sistemleriyle ilgili bilgi edindi. Kendilerine uygun buldukları bahçe tiplerini tespit eden çiftçilere, kivi yetiştiricileri tarafından tespit ettikleri bahçe tipleriyle ilgili detaylı bilgiler aktarıldı.
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, çiftçilerin talepleri üzerine tarım danışmanları ile birlikte Mersin merkeze bağlı mahallelerdeki kivi bahçelerine bilgilendirme amaçlı gezi düzenlediklerini belirtti. Öger, "Son zamanlarda çiftçilerimiz tarafından kivi fidanına olan talebin arması sebebi ile çiftçilerimize daha verimli bahçe kurmaları, hem de kurmak istedikleri kivi bahçelerini önceden yerinde inceleyip görmeleri, bilinçli bir üretimde ilk adımı atmaları adına böyle bir gezi düzenledik. İnceleme ve bilgilendirme gezimizin faydalı olacağına inanıyoruz. Çiftçimiz bahçe tesisi konusunda kafasında oluşan bütün soruların cevabına ulaştı. Kivi bahçesi kurmak isteyen çiftçilerimizin fidan talebini de yine odamıza bağlı fidan üretim tesisinden temin edilebileceklerini de sözlerime eklemek istiyorum" dedi.
Çiftçiler ise gerçekleştirilen inceleme ve bilgilendirme gezisi için Erdemli Ziraat Odası'na teşekkür etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet