Skip Navigation Links

Belediyeden yoksullara yardım..

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, belediye olarak ramazanda yoksullara yardım dağıtacaklarını, ilköğretim 1.sınıf öğrencilerinin de kırtasiy

Gündem   A+a-

 İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, belediye olarak ramazanda yoksullara yardım dağıtacaklarını, ilköğretim 1.sınıf öğrencilerinin de kırtasiye masraflarının karşılayacağını söyledi.
CHP’nin Halkın daha müreffeh, daha refah düzeye getirmeye amaçladığını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek “Türkiye de bir kriz var, dünyada kriz var. Yadsınamayacak bir işsizlik var. Her gün belediyede yüzlerce işsizlik iş başvurusu yapıyor. Ben bundan çok üzüntü duyuyorum. On beş bini geçti sadece belediyeye başvuran işsiz sayısı. Belediye halbuki bir işsize iş kapısı değildir, hizmet kapısıdır. Ben daha evvel seçim çalışmalarımda da söylemiştim ben seçilirsem rozetimi çıkaracağım, diye, evet ben CHP’nin şerefli bir temsilcisi olarak belediye seçimlerini kazandım. Ama ben o gün rozetimi çıkardım çünkü bana oy veren vermeyen herkesin belediye başkanıyım” dedi.
Yoksulun yanında, yatırımcının, iş adamının arkasında olduğunu vurgulayan Dr. Yusuf Civelek “Yatırımcı iş yapabilsin ki istihdam olsun, işsiz iş bulabilsin. Bu nedenle artık bu belediye seçimleri bitmiştir ve artık partili partisiz diğer partilerinde belediyeye destek vermesi lazımdır. Çünkü belediye İskenderun’un hizmetindedir. Ben hiçbir partizanlık düşünmeden bütün yoksulluğumuza ve borçlarımıza rağmen halkımın hizmetine sunmaya çalışıyorum. Sosyal bir belediyecilik örneği sunuyoruz” diye konuştu.
Hiçbir belediyenin KEY ödemelerini çalışanlarına emeklilere ödeme yapmadığı halde İskenderun Belediyesinin emekli ve çalışanlarına Konut Edindirme Yardımını ödediğini de hatırlatan Başkan Civelek şöyle devam etti: “Suda bu kadar borcumuza rağmen büyük bir indirime girdik. Su belediyenin en önemli gelir kaynağıdır, biz bunda indirime gittik. 500 lira gelir gelen birinin 50 lira indirimi 100 ekmek parasıdır ayda. 100 ekmek parası bir yoksul için çok önemlidir. Ramazanda yaklaşık dört-beş bin gerçek yoksula partili partisiz gözetmeden şu eğilimli, bu eğilimli gözetmeden bir aylık kazanını kaynatacak kadar yardım vereceğiz. Ayrıca İskenderun sınırları içerisindeki 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye masraflarını belediye karşılayacak. Çünkü yoksul bir dönemden geçiyoruz. Bu tür sosyal yardımları gerçekleştireceğiz ve gerçekleştiriyoruz.”
Başkan Dr. Civelek, selin yaşanmasına neden olan Kızıldere ile Feyezan kanalının 10 yıllarca hatta 50 yıldır bir problemini inşallah bu yıl içerisinde çözüme ulaşmış olacağını, buda iktidar partisiyle bir uyum içerisinde çalışmakla bir neticeleneceğini ifade etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet