Skip Navigation Links

Hassa'ya Ateş Düştü !

Hakkari-Van karayolunda polis aracının geçişi sırasında PKK'lılar yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi,

Hassa'ya Ateş Düştü !Web
TV

Gündem   A+a-

olayda 2 polis şehit olurken 2 polis yaralandı.

Hassalı Şehidimin acı haberi Hassa Kaymakamı ve devlet yetkilileri tarafından ailesine bildirildi.


 Hakkari -Van kara yolunda hain PKK tarafından yola döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu,şehit olan iki şehit polisten biri ,  Aktepe Yukarıbucak mahallesinden Mehmet ve Feride Tuhal'ın polis oğulları Mehmet Tuhal'ın (29) şehit olduğu, Hassa Kaymakamı ve devlet yetkilileri  tarafından baba ve annesine  haber verildi.
Şehidin acı haberinin duyulmasının ardından  hassa halkı  ve akrabaları şehit evine akın etti. Şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldı.Sağlık ekipleri hazır bekletildi.


Ailenin dokuz çocuğundan  biri olan Şehit Polisin Mehmet Tuhal 6 yıldır İstanbul’da olay yeri inceleme polisi olarak görev yapıyordu. iki ay önce Hakkari’ye atanan şehidimizin diğer bir kardeşinin de uzman çavuş olarak vatana hizmet ettiği belirtildi.


 Hassa Kaymakamı Mustafa PALA,Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel,Başkan Yardımcısı Seyfettin Araz,Hatay İl Emniyet Müdür yardımcısı Mustafa Ay,Hassa Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nuri Dilek,İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek,Mahalle Muhtarı Ahmet Mullaoğlu ve mahalle halkı gece yarısı baba evine gelerek ,şehidin ailesine acı haberi verdi.
  Hassa Kaymakamı Mustafa PALA şahadet haberini vermekte zorlandı. Kelimeler adeta boğazında düğümlendi.Yutkunarak verdiği şahadet haberini duyan şehidin annesi adeta şok geçirdi..Evlatlarının şahadet haberini duyan anne Feride Tuhal’ın  "Mehmet'im diyerek çığlık atması ,yürekleri dağladı.
"Evladım bayramda geleceğini söylemişti.Anne kurbanlıklarımızı alın demişti.Benim kurbanlığımı da Kuran Kursuna mı vereyim mi ne yapayım demişti.Onun için bugün para gönderecekti,Oğlum Mehmet'im" diyerek ağlaması, herkesi duygulandırdı.
 Hassa Kaymakamı  Mustafa PALA' da ;
"Şehitlik mertebesinin istek değil nasip işi olduğunu belirterek.
Ne mutlu evladımız şehit oldu.Peygamberimize komşu olacak.Sizlerde şehit annesi babası oldunuz.Hepimizin yürekleri yandı dağlandı.Hepimiz bu acıyı yüreklerimizde taşıyoruz.Vatan için can veren yiğitlerimizin acısına dayanmak çok zor.Allah bu şehitlerimizin sefahatine hepimizi nail eylesin dedi.
Daha sonra şehit Mehmet Tuhal’ın ruhuna Yasin-i Şerif okunarak dua yapıldı.Şehit ailesinin acısını paylaşan devlet yetkilileri saat gece 24 .00 'de baba ocağından ayrıldılar.
Şehidin  cenazesinin bugün , saat 15.00’de  Aktepe Ulu camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası Yukarıbucak mezarlığına defnedileceği bildirildi.

 

Hassa'ya Ateş Düştü ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet