Skip Navigation Links

ÇÜ'de 268 Doktor Adayı Beyaz Önlüklerini Giydi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi'ni kazanan 268 öğrenci,düzenlenen törenle 'beyaz önlük' giydi

ÇÜ'de 268 Doktor Adayı Beyaz Önlüklerini Giydi

Sağlık   A+a-

ÇÜ Tıp Fakültesi'nde geleneksel olarak düzenlenen "Beyaz Önlük Giyme" töreni Hipokrat Konferans Salonu'nda yapıldı. Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınlarının katılımı ile gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, ÇÜ Tıp Fakültesi'ni 1977 yılında birincilikle bitiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Çetin öğrencilere hitap ederek, öğrencilik yıllarına dair anılarını paylaştı.
Daha sonra kürsüye gelen ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz konuşmasına, Çukurova Tıplı olmanın bir ayrıcalığını anlatarak başladı ve ÇÜ Tıp Fakültesi'ne girmeyi hak kazanan öğrencileri ve onları yetiştiren ailelerini kutladığını belirtti. Prof. Dr. Özcengiz, "38. yıl mezunlarını veren ve 44 yılı geride bırakmış bir olan Çukurova Üniversitesi köklü saygın geçmişi olan bir kurum. Onun için bu kurumda bulunuyor olmanız sizler için çok onur ve gurur verici. Lütfen bunu hiç unutmayın" dedi.
Konuşmaların ardından dönem 1, 2, 3, 4 ve 5'te dereceye giren ve onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere fakülte öğretim üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi.
Öğretim üyelerinin sahneye davet edilmesiyle, Tıp Fakültesi'ne yeni başlayan öğrencilere törenle beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını atan doktor adayları, Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz liderliğinde 'Beyaz Önlük Andı'nı okudu.
Tören, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıymet Aksoy'un ilk dersi vermesiyle sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet