Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP'ye Kızdı,Siyasetten Çekildi

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir dönem CHP'den belediye başkanı adayı olan ve milletvekilliği aday adaylığında da bulunan Faruk Ercan

CHP'ye Kızdı,Siyasetten Çekildi

Gündem   A+a-

Partisinden istifa ederek siyasetten çekildiğini açıkladı.
Faruk Ercan istifasını açıklarken, CHP ile ilgili ilginç eleştirilerde bulunarak, "Cumhuriyeti kuran bir partinin bütün insanları kucaklaması gerekir. Cumhuriyeti kurmak yetmiyor, Cumhuriyeti ileriye de taşımak gerekiyor, ilkelerini taşımak gerekiyor. CHP'nin bunu başardığını düşünmüyorum, halktan da bu yüzden oy alamıyor" dedi.
"CHP'NİN 7 BÖLGEDE DE OLMAK GİBİ BİR ÇABASI YOK"
Millete rağmen siyaset olamayacağını ifade eden Ercan, "Siyaset milletle birlikte olur. Milletin değerleriyle birlikte olur. Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin her kesiminde olmalı. Kırklareli'nden başlayan kıyı çizgisinde bir CHP var. Ama Anadolu 7 coğrafi bölgeden oluşuyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin buralarda olmak için bir çabası yok. Birbirleriyle oturup bunu tartışamıyorlar. Soru tek, niye biz milletten oy alamıyoruz? Bu millet neden bize oy vermiyor? Cumhuriyet Halk Partisi bunun cevabını bulmak zorundadır. Yıllardır bunu anlatıyoruz. Gerekçe olarak milletin kendilerini anlamadığını öne sürüyor. O zaman sen kendini millete anlatamıyorsun" diye konuştu.
"DEVŞİRME ÜRPERTİYOR"
CHP'li siyasetçiler tarafından kullanılan 'Devşirme' sözcüğünden tedirgin olduğunu da anlatan Ercan, "Bir devşirme lafıdır gidiyor. Sağdan adam devşirmeyelim, şuralardan bunu devşirelim. Kelimenin karşılığı biliniyor, Osmanlı'da gayrimüslim çocukları alınır, okutulur, dini değiştirilir ve çeşitli görevlerde değerlendirilirdi. Anadolu'da bu lafı duyan herkes ürperiyor. CHP biz bir şey söyleriz, halk da ona göre oy verir zannediyor. Hayır, siz bir şey söylersiniz, halk ne anladığına göre oy verir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin burayı kaçırdığını düşünüyorum. Bu konuda ben faydalı olamadım partiye, ya da ben kendimi anlatamadım" diye konuştu.
"CHP TEKNOLOJİYİ DE KULLANMIYOR"
"Cumhuriyet Halk Partisi'nde teknolojinin imkanlarını da kullanılmıyor" diyen Ercan, şöyle devam etti:
"Siyaseti yaparken teknolojiyle, sosyolojiyle, mantıkla, tarihle, hatta inançlarla bir birikim ortaya çıkar. Çok enteresan, CHP teknolojiyi de kullanmıyor. Atatürk her şeyi halkın değerleriyle yapmıştır, ben CHP'nin Atatürk'ü de anladığını düşünmüyorum."
Siyasi partilerin son dönemdeki kötü söylemlerini de değinen Ercan, "Hacı Bektaş'ı Veli'nin, Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, diyarında bu söylemler yakışmıyor. Barışın dilini kullanamıyoruz. Sevginin dilini kullanamıyoruz. Ben siyasetimi barışın, kardeşliğin, sevginin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, faydalı olmanın üzerine kurmak isteyen bir arkadaşınızım. Ya bende bir yanlışlık var, ya da siyasi ortamda" dedi.
Ercan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:
"Siyasetten geri çekiliyorum. CHP'den de istifa ediyorum. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün mensuplarına sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Ben ne AKP'yi ne de MHP'yi eleştiriyorum. Herkes bulunduğu yeri eleştirebilmeli. Ben oy verdiğim, emeğimin geçtiği CHP'yi eleştiriyorum. Partiden istifa ettiğimi de belirtmek istiyorum."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş