Skip Navigation Links

Mikroçip,Tüp Bebekte Başarı Oranını 2-3 Kat Artırdı

Dünyada 70 milyon çiftin ürüme sorunu yaşadığı günümüzde gelişen tıp imkanları,bebek özlemi yaşayanların yüzünü güldürüyor

Mikroçip,Tüp Bebekte Başarı Oranını 2-3 Kat Artırdı

Sağlık   A+a-

Amerika'da geliştirilen ve DNA'sı en sağlam spermi bulmayı kolaylaştıran "mikroçip"le aşılama ve tüp bebek uygulamalarında 2 ila 3 kat daha fazla başarı elde ediliyor.
Mikroçiplerin üretim ve dağıtım hakkına sahip, merkezi İzmir'de bulunan Koek Biotechnology Firmasının kurucu ortağı Dr. Selçuk Kılınç, "Amerika'da Harvard Üniversitesi'nde geliştirilen ve Türkiye'de aynı zamanda uygulanmaya başlayan 'Mikro Akışkan Çip' teknolojisi sayesinde tüp bebek tedavisindeki gebelik oranlarında ciddi artış yaşanıyor. Mikro Akışkan Çip teknolojisi ile en iyi DNA'lı spermlerden en iyi DNA'lı embriyolar oluşturuluyor" diye konuştu.
Erkek kısırlığında kullanılan "Mikroçip" yönteminin şu anda Türkiye'nin bir çok ilinde başarıyla uygulandığını belirten Kılınç, "İstanbul, İzmir, Ankara, Adana , Bursa, Muğla, Konya, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Samsun, Antalya, Kırklareli, Van ve Mersin'deki merkezlerde uygulanan mikroçipler, erkek kısırlığında başarılı sonuçlar veriyor" dedi.
SÜZGEÇ YA DA PARKUR GİBİ
Dr. Kılınç, mikroçip teknolojisinin bir süzgece ya da spermlerin yarıştığı bir parkura benzetilebileceğini belirterek, şunları söyledi:
"Sağlıklı ve kaliteli spermler elenirken, sağlıksız ve hasarlı spermler mikroçipe yakalanır ve bu şekilde bu spermlerden embriyo oluşturulmaz. Bir başka ifadeyle;doğal ortamda sperm kadına geçtikten sonra mikro kanallarda yol alıyor. Yumurtaya ilk değebilen iyi sperm oluyor ve onu döllüyor. Biz de 'Çip bebek' diye isimlendirdiğimiz sistemle bu kanalları cihaz haline getirdik. Baba adayından alınan sperm örneği mikroçipteki kanala konuyor. Spermler bizim yaptığımız özel bir parkurda yarışıyor. Sona varabilenlerin en iyi DNA'ya sahip, görünümü en iyi spermler olduğunu bilimsel çalışmalarımızla gösterdik. Bu spermlerle embriyo oluşturuluyor."
VÜCUTTAKİ DOĞAL SİSTEMİ TAKLİT EDİYOR
Kılınç, sperm çiplerinin içinde vücuttaki sistemi taklit eden mikro kanalcıklar bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti;
" Bu mikro kanalların içinde de kaliteli sperm seçilir. Bir tarafta tüm spermler toplanır ve sağlıklı spermlerin mikro kanallardan süzülerek diğer tarafta toplanması sağlanır. Mikro akışkan çip teknolojisi, mikro enjeksiyon işleminde gebelik başarı şansını yükseltiyor. Ayrıca, sağlıklı ve DNA'sı en iyi olan bu spermlerle en sağlıklı bebeklerin dünyaya gelmesi sağlanıyor. Eski geleneksel yöntemlerdeki DNA hasarları da oluşmuyor."
SPERM ÜRETİMİ ERGENLİKTE BAŞLIYOR
Herhangi bir doğum kontrolü yöntemi uygulamaksızın, 1 yıl süreyle, düzenli ilişkiye rağmen gebe kalamama durumuna "kısırlık" (İntertilite) deniyor.
Erkeklerde sperm üretimi ergenlikle başlayıp testislerde yaşam boyu devam ediyor. Beyin ve hipofiz bezinden salgılanan bir takım hormonlar, testislerdeki öncül hücrelerden sperm üretimini uyarıyor.
Testislerde üretilen spermler, buradan 'epididim' adlı kanala gelerek birikiyor ve olgunlaşmalarını tamamlıyor. Boşalma sırasında sperm hücreleri yine belirli kanallardan geçerek atılıyor. Meni içeriğinde bir takım bezlerin salgıları da yer alıyor. Kısırlık söz konusu olduğunda bu işleyişte anormal durumlar gözleniyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet