Skip Navigation Links

Yüzlerce Kişilik Kentkart Kuyruğu

Adana'da kişiselleştirilmiş kentkart almak isteyen yüzlerce vatandaş,Yolcu Kartı İşlem Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu

Yüzlerce Kişilik Kentkart Kuyruğu

Yaşam   A+a-

Ucuz tarifeli ulaşım kartlarının istismar edilmesi nedeniyle bir süre önce kartların Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kişiselleştirilmesi kararı alındı. 65 yaş üzeri yaşlılar, öğrenciler, şehit aileleri, indirimli ve ücretsiz tarifeden faydalanmak için üzerinde fotoğraflarının yer aldığı kartlarla ulaşım araçlarını kullanacak.
Kişiselleştirilmiş kartlarını almak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden bu yana sıcak havaya rağmen D400 karayolu üzerinde bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi Yolcu Kartı İşlem Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Güvenlik görevlileri, sırayı düzene sokmakta güçlük yaşadı. Kişiselleştirilmiş kart kullanmadan toplu taşıma araçlarına binmek için 1.80 TL ödemek zorunda kalacaklarını, ancak kart sayesinde bu ücretin 1 TL'ye düştüğünü anlatan öğrenciler, işlemlerin internet üzerinden yapılıp kartın posta gibi yollarla gönderilmesi halinde kuyruklarda sıkıntı çekmeyeceklerini belirtti.
Hicabi Yengüne isimli 66 yaşındaki vatandaş ise kendisine sıranın gelmesi için önündeki 300 kişinin işlemlerini tamamlamasını beklediğini söyledi. Okulların açılış zamanının yaklaşması nedeniyle kuyrukta yığılma olduğunu ifade eden Yengüne, "Bugün 65 yaş üzeri bir kişinin canı dayanır mı bu kadar kuyruğa? En az 3 saat nasıl dayanacak 65-70 yaşında adam. Bu işi yönetenlerin bu durumu da düşünmesi gerekirdi" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet