Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gbc,Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna Üye Oldu

Türkiye'nin en büyük medya örgütü ve en üst çatı kuruluşu olan Gazeteciler Konfederasyonu,isminin başına Türkiye adını almayı başardı

Gbc,Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna Üye Oldu

Medya   A+a-

Uşak'ta gerçekleşen 4. Başkanlar Kurulu toplantısında müjdeli haberi veren Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı, "Artık adımız Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu" dedi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun Gaziantep'teki üyeliğine Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) getirildi. Uşak'taki toplantıda Gaziantep medyasını temsil eden GBC, konfederasyon üyeliğine kabul edildi.
81 İLDE ÖRGÜTLENME TAMAM
81 ilde örgütlenmesini tamamlayan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, bu haliyle Türkiye'nin en büyük medya örgütü ve en ü,st çatı kuruluşu haline geldi. Türkiye ismini alarak basın sektöründe Türkiye'nin en üst çatı örgütü konumunu tescilleyen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 4. Başkanlar Kurulu Toplantısı Uşak'ta yapıldı. Uşak'taki toplantıya, Gaziantep medyasını temsilen Gaziantep Basın Cemiyeti katıldı. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun Gaziantep üyeliğine seçilen GBC'den, Başkan Arif Kurt, Başkan Yardımcısı Murat Atay ve Genel Sekreter Nihat Düzgün toplantıda hazır bulundu. Kurt, Atay ve Düzgün, toplantının verimli geçtiğini söyledi.
İSMİMİZ ARTIK "TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU"
70'in üzerinde gazeteciler cemiyeti ve basın derneğinin başkan ve temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, "Ülke olarak çok hassas, acılarla yüklü, zor bir dönemden geçiyoruz. Bölücü terör örgütünün saldırılarında şehit düşenlerin derin acısını yaşıyoruz. Konuşmama başlamadan önce, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize, demokratik yaşama yönelik terör saldırılarını lanetliyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Mayıs 2014'te Ankara'da yapılan birinci genel kurul toplantısının ardından etkin bir çalışma dönemine girildiğini ifade eden TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Mesleğimizin onurunu korumak ve hak ettiği saygın konuma ulaşmasını sağlamak için örnek bir güç birliği yaptık. Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında bir araya geldik. Türkiye genelinde örgütlü 8 federasyon ile bu federasyonlara üye ve Konfederasyona yetki veren 86 basın meslek kuruluşunun gücünü her platformda gösterdik. Ne mutlu bize ki, Türkiye genelinde medya alanında örgütlü en üst çatı kuruluş olduğunu belgeleyen Gazeteciler Konfederasyonumuz, bu niteliğini 'Türkiye' ismini alarak perçinledi. Şimdi sizlere artık ismimizin 'Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu' olduğunu müjdelemekten büyük gurur ve mutluluk duyuyorum."
BİK YARDIMLARI YAYGINLAŞTI
Basın İlan Kurumunun basın derneklerine yönelik yardımlarına ilişkin bilgi veren TGK Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu Denetim Kurulu Üyesi Nuri Kolaylı, "Basın İlan Kurumunca 2011 yılına kadar sadece 9 basın derneğine yardım yapılırken, 2011 yılında girişimlerimizle, BİK Şubesi bulunan illerdeki gazeteci derneklerinin yardımlardan yararlanmasını sağladık. Böylece 2012 yılında 34, 2013 yılında 35, 2014 yılında da 38 gazeteci derneğine yardım yapıldı. Bununla yetinmedik, kurum şubesi olmayan illerdeki cemiyetlerimizin de yardımlardan yararlanması için yoğun girişimlerde bulunduk" diye konuştu. BİK Genel Kurulunun Şubat 2015 tarihli toplantısında, yardım kapsamının genişletildiğini anlatan Kolaylı, şunları söyledi: "BİK şubesi bulunmayan illerdeki gazeteci derneklerinin de yardımlardan faydalanmalarına olanak sağlandı. Böylece 2015 yılında Türkiye genelinde 77 basın derneğine yardım yapıldı. Son olarak geçen ay alınan kararla, 2015 yılında yapılan yardımların önceki yıllarda yapılanlara oranla yetersiz kaldığı göz önüne alınarak, yardım miktarı yüzde 50 oranında arttırıldı. Bu kararla birlikte Türkiye genelindeki 77 basın derneğine ek yardım yapıldı."
ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR
Basının sorunlarına ve çözüm önerilerine değinen TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sorunlarımızdan ilki, bizleri temsil etmeyen, meslek ilkelerimizi bile bilmeden ortaya çıkıp gazeteci olduğunu iddia eden insanların varlığıdır. Basın mesleği birçok yönüyle gözde olması nedeniyle, maalesef kötü niyetlilerin hedefi haline geldi. Önüne gelen herkes gazete açıyor. Eline fotoğraf makinesi veya kamera geçiren, gazeteci olduğu iddiasıyla ortaya çıkıyor. Bu insanlar, basın mesleğini, kendi çıkarları uğruna iş takibi, tehdit ve şantaj aracı olarak kullanıyor. Herkesin şikayetçi olduğu bu durumun ortadan kalkması için dünyadaki uygulamalar dikkate alınarak, gazetecilik mesleğini yasal bir platforma oturtmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu sorunun çözümü için Tabipler Odası gibi, Baro gibi özel bir yasa ile gazetecilik mesleği düzenlenmeli, cemiyetlerimiz ve derneklerimiz meslekte söz sahibi konuma gelmelidir. Yapılacak yasal düzenlemelerle, meslek odalarımızın basın ve yayının her aşamasında etkili olması bir diğer önceliğimiz olacaktır. Örneğin Basın Kartları Komisyonu, Basın İlan Kurumu Yönetim ve Genel Kurul üyelikleri, Reklam Kurulu ve Radyo Televizyon Üst Kurulu üyelikleri gibi sektörümüzle doğrudan ilgili kuruluşlarda aramızdan temsilcilerin etkin görev almasını istiyoruz."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş