Skip Navigation Links

Arap Akademisyenler Gaziantep'te Buluştu

İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan Osman Bin Affan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,Gaziantep'te Bilimsel Enstitüler Konferansı düzenledi

Arap Akademisyenler Gaziantep'te Buluştu

Gündem   A+a-

Konferansa Asya, Afrika, Avustralya, Amerika ve Avrupa kıtalarından çok sayıda akademisyen katıldı.
Gaziantep'te başlayan ve 2 gün devam edecek olan Bilimsel Enstitüler Konferansı'nda bilimsel enstitülerin durumu tartışılacak. Konferans hakkında bilgi veren Osman Bin Affan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahd Bin Saud El-Muhsi, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine kendilerine bu fırsatı verdiği için teşekkür ederek, "Bilimsel Enstitüler Buluşması Konferansı'nın amacı bilimsel enstitülerin bir araya gelmesi, kaynaşması ve kendi arasında fikir alışverişinde bulunmasıdır" dedi.
Konferans tertip komitesinden İbrahim Al Hacı ise, "Türkiye Cumhuriyeti'ne çok teşekkür ederim. Bir baba konumunda, bir ağabey konumunda bütün İslam ülkelerine kucak açtı. Bizlere kapılarını açtı, gümrüklerini açtı. Ben bunu ifade etmek için gerçekten kelime bulamıyorum. Bilimsel Enstitüler Buluşması Konferansı'nı burada yaptığımız için çok mutluyuz. Çok rahat bir ortamda ve çok sıcak bir atmosferde gerçekleştiriyoruz. Gerçekten Türkiye'ye, Türkiye halkına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Afrika'dan, Avustralya'dan, Asya'dan, Fransa'dan, İsveç'ten, İngiltere'den, her yerden katılımcılar var. İlime verdiğimiz önemi, ilimi yükseltmemiz için bunun olması gerekiyordu. Herkesin teveccüh etmesine çok sevindik, çok mutlu olduk. İlme önem verildiğini gördük. İlim için yapılan fedakarlıkları gördük ve herkese teşekkür ediyorum. Gaziantep'te çok enstitü olduğu için burayı tercih ettik. Gaziantep Suriye sınırına, Arap ülkelerine, Ortadoğu'ya yakın olduğu için tercih edildi. Gaziantep'in insanı sıcak olduğu için, kanı sıcak olduğu için, misafirperver olduğu için tercih edildi" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet