Skip Navigation Links

Sanko Üniversitesi Flaması Karadeniz Sahillerinde Dalgalandı

SANKO Üniversitesi'nin sponsorluğunda bisikletle Karadeniz turuna çıkan Boran Ovayolu, turunda son etaba girdi

Sanko Üniversitesi Flaması Karadeniz Sahillerinde Dalgalandı

Gündem   A+a-

Bartın-İstanbul yolculuğu sonrası Karadeniz turunu tamamlayacak olan Ovayolu, "Karadeniz turumun sonuna geldim. SANKO Üniversitesi desteği ile hayalimi gerçekleştirdim. Çok mutluyum" dedi.
Doğayı önemseyen ve koruyan kentlere dikkat çekmek amacıyla 25 günde bin 300 kilometre pedal çevirerek, Hopa-İstanbul arasında yolculuk yapan Ovayolu, Fatsa, Safranbolu, Karabük başta olmak üzere köy ve şehirleri aşarak Bartın'a ulaştı. SANKO Bartın Çimento Fabrikası'nı ziyaret eden Ovayolu, "Bartın yeşillikler ortasında küçük, şirin bir kent. Çimento fabrikasına gittiğimde, sanki çimento fabrikasına değil de peyzaj ürünleri satılan bir iş yerine girdiğimi düşündüm. Çünkü her taraf yemyeşil. Doğayı önemseyen ve koruyan kentlere önem vermek amacıyla yola çıktığım için, böyle bir kurumun desteği bana farklı bir gurur verdi" diye konuştu.
Bartın'dan sonra Karadeniz'in incisi kabul edilen Amasra'ya geçen Ovayolu, "Toprak kokan şehir, deniz kokan şehir. Büyüsüyle bekler seni, büyülü kent Amasra. Güneşin parladığı kent. Ceşm-i cihan ve daha nice ismi var bu kentin. Fatih'in 'var mı dünyada böyle başka çeşm-i cihan' dediği kent" diyerek, duygularını paylaştı.
SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI SAHİLLERDE DALGALANDI
SANKO Üniversitesi desteği ile doğayı korumak amacıyla geçtiğimiz yıl Akdeniz, Ege ve Marmara sahillerinde pedal çeviren Boran Ovayolu, bu yıl da SANKO Üniversitesi katkısı ile Karadeniz sahillerinde yol aldı. İki seneden beri projesini gerçekleştirmesi amacıyla kendisine destek veren SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na teşekkür eden Ovayolu, Mersin Üniversitesi öğrencisi.
Geçtiğimiz yıl Mersin'den SANKO Üniversitesi sponsorluğunda bisikletle çıktığı Türkiye turunun birinci aşamasında Akdeniz, Ege ve Marmara sahillerini kapsayan güzergah üzerinden 2 bin 5 kilometre pedal çevirerek İstanbul'a ulaşan Ovayolu, Karadeniz turu ile Türkiye'nin kıyılarında pedal basmış oldu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet