Skip Navigation Links

Hassa'ya Bir Yatırım'da Sarı'dan Geldi

Hayırsever iş adamı Sabit Eren'in başlatmış olduğu eğitim kervanına Hayırsever iş kadını Fatma Sarı da katıldı. Sabit Eren tarafından 10 derslikli ana

Gündem   A+a-

Hassa’ya Bir Yatırım’da Sarı’dan Geldi
 
Hayırsever iş adamı Sabit Eren’in başlatmış olduğu eğitim kervanına Hayırsever iş kadını Fatma Sarı da katıldı. Sabit Eren tarafından 10 derslikli anaokulu yatırımından sonra Fatma Sarı tarafından Hassa’ya yaptırılacak olan 24 derslikli ‘Hassa Fatma Şahin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin protokolü, Valilik makamında imzalandı.
Protokol imza törenine Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay Milletvekilleri Mehmet Öntürk ve Adem Yeşildal, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç ve hayırsever vatandaş Fatma Sarı katıldı.
Vali Lekesiz protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Hatay’da eğitime katkı sunan herkese ve hayırsever Sarı’ya teşekkür ederek, ‘Bugün güzel bir iş için bir aradayız. Hiç şüphesiz ki ileriye doğru en büyük zenginliğimiz, iyi yetişmiş ve iyi yetişecek olan gençliğimizdir.’ dedi. Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu, bunun da olağanüstü bir avantaj ve fırsat olduğunu dile getiren Vali Lekesiz, ‘Ancak genç nüfusumuz iyi yetiştirilemezse bu büyük bir risk olur. Dolayısıyla gençlerimizin iyi bir eğitim alması bugünden çok daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için sigorta görevi görecektir. Gençlerin iyi yetiştirilmesi için de hiç şüphesiz yeterli altyapıya ihtiyacımız var. Eğitim pahalı olabilir, ancak cehalet daha da pahalıdır, tüm ülkeye maliyeti çok yüksektir. Hem Devletimizin, hem hayırseverlerimizin hem de sivil toplum kuruluşlarımızın destekleriyle ilimizde eğitim çok daha iyi noktalara gidiyor. Eğitime katkı sunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.’ dedi.
Hayırsever İş kadını Sarı da, Hassa’ya yatırım yapma konusun da İl Encümeni Ahmet ÇİNÇİN’İN büyük gayretleri olduğunu ifade ederek, Hassa-Dörtyol arasında açılacak olan yolun Hassa’nın ufkunu açacağını söyledi. Bu nedenle eğitilmiş insan gücüne ihtiyaç duyulacağı ve bunun da eğitim alanın da yapılacak büyük bir yatırımla çözüme kavuşacağı fikri doğrultusun da bu yatırıma karar verdik. Milletvekilimiz Mehmet ÖNTÜRK’de büyük destekleri neticesin de bu kararı aldık. Gençlerin geleceğine katkı sağlayacak projenin içinde yer almanın gururunu yaşıyorum ve eğitime olan katkılarım devam edecek. Ayrıca kendilerine her konu da yardımcı olan Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’na ve okulun arsa tahsisinde kendilerine yardımcı olan Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş'a teşekkür ederim.
Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk de, ‘Hayırseverimiz buralı değil ama Hatay’ı çok seviyor. Hayırseverimizin okul yapacağını duyunca çok heyecanlandık. İnşallah Fatma Hanım bu okulu en kısa zamanda bitirecek. Tekrar kendisine teşekkür ediyoruz.’ dedi.
Konuşmaların ardından okul protokolü, Vali Lekesiz ve hayırsever işkadını Sayın Fatma Sarı tarafından imzalandı.
24 derslikli,720 öğrenci kapasiteli olan okulun 24 ayda tamamlanacağı ve maliyetinin 6 milyon TL olduğu bildirildi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet