Skip Navigation Links

İşçiler Bel Ağrısını Uzmanından Dinledi

Medical Park Tarsus Hastanesi sosyal sorumluluk kapsamında düzenlediği sağlıkla ilgili seminerlere devam ediyor

İşçiler Bel Ağrısını Uzmanından Dinledi

Sağlık   A+a-

Bu kez de Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde oluklu mukavva sektöründe faaliyet gösteren Ankutsan Mersin fabrikası çalışanlarına sağlık semineri verildi. Medical Park Tarsus Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sevilay Taşmertek Eriş, fabrika işçilerine bel ağrıları ve korunma yöntemlerini anlattı.
ALTERNATİF YÖNTEMLER
Dr. Eriş, insanların yaklaşık yüzde 80'inin hayatı boyunca en az bir kez bel ağrısı ile karşılaşabileceğini belirterek, bel ağrısının en sık nedeninin belin ve vücudun yanlış kullanımı ile kötü postüre bağlı yumuşak doku zorlanması olduğunu söyledi. Öncelikle bel ağrısına yol açan nedenin tespit edilip, tedavinin ona göre uygulanması gerektiğini anlatan Dr. Eriş, "Tedavi için hastalığın durumuna göre istirahat, ilaç tedavisi, korseleme, fizik tedavi yöntemleri, cerrahi yöntemler ve tamamlayıcı yani geleneksel-alternatif tıp yöntemlerini uyguluyoruz" dedi.
NÖRALTERAPİ TEDAVİDE BİREBİR
Alternatif tıp tedavi yöntemlerinden nöral terapiyi sıklıkla kullandıklarını belirten Dr. Sevilay Taşmertek Eriş, "Nöral terapiyi, bel ve boyun fıtıkları ve ağrıları, yumuşak doku romatizmaları, migren ve gerilim tipi baş ağrısı, boyun, bel ve diz kireçlenmeleri, boyun, omuz, sırt, bel ve bacak ağrıları, burkulmalar, selülit, varis ve diğer dolaşım bozuklukları, adet ağrıları ve gerginliği, menapoz şikayetleri ve erken menapoz, dikkat ve konsantrasyon bozuklukları, uyku bozuklukları, kronik yorgunluklar, psikolojik denerek geçiştirilen ağrılar için uyguluyoruz" diye konuştu. Dr. Eriş, ayrıca hacamat, kinezyolojik bant yöntemi ve kuru iğneleme gibi alternatif tıp tedavi yöntemlerini de uyguladıklarını söyledi.
NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
"Aynı pozisyonda uzun süre sabit durulmamalı. Sandalye seçimine dikkat edilmeli. Bir şey almak için belden öne eğilinmemeli. Ağırlıkları gövdenize destekleyerek taşıyın. Ağırlık taşırken yükünüzü iki elinize bölerek taşıyın. Ayakta dururken bir sağ bir sol bacağınıza yüklenerek belinizin sabit yük taşımasını azaltın. Lavaboda yüzünüzü yıkarken bir ayağınızı hafif bir yükseklik üzerine koyabilirsiniz. Yatağa yatarken ve yataktan kalkarken önce yan dönüp öyle kalkın. Belinizi soğuktan koruyun."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet