Skip Navigation Links

Denizcilik Fakültesi İskenderun'a Kuruluyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından İskenderun'a yaptırılacak olan Denizcilik fakültesinin protokolü imzalandı.

Gündem   A+a-

 
Denizcilik Fakültesi İskenderun’a Kuruluyor
 
 
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından İskenderun’a yaptırılacak olan Denizcilik fakültesinin protokolü imzalandı. Denizcilik Fakültesinin yapımına maddi destek verecek olan İskenderun Deniz Ticaret Odası ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetimi ile MKÜ Rektörü Dr. Hüsnü Salih Güder arasında protokol imzalandı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen protokol imza töreni öncesi konuşan İTSO Başkanı Halil Şahin İskenderun’a yakışır bir Denizcilik Fakültesinin kurulması için el birliği ile hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “İskenderun Ticaret Odası olarak 750 bin TL, Deniz Ticaret Odası da 750. bin TL destek vererek fakültesinin yapımına maddi destek oluyoruz” dedi.
İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ise. “İskenderun sanayi ve limanı ile hızla gelişen bir şehir. Yıllardır ihtiyacı hissedilen Denizcilik Fakültesinin kurulmasına destek vermekten dolayı mutluyuz. Burada geleceğin denizcileri yetişecek” ifadesini kullandı. İskenderun’a yakışır bir Denizcilik Fakültesinin kurulması için gerekli altyapı ve yer tahsis işlemlerinin tamamlandığını söyleyen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Dr. Hüsnü Salih Güder ise, 15 milyon TL’ye mal olacak olan Denizcilik Fakültesini Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin olduğu arazinin yanına yapacağız. Fakültede denizcilik alanında, tersanecilik ve diğer bölümler olacak,. Geleceğin denizcileri Deniz şehri İskenderun’da okuyacak ve bu işin eğitimlerini alacaklar” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Denizcilik Fakültesinin imza töreni gerçekleştirildi.
İTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine MKÜ Rektörü Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Dalkıs, İTSO Başakanı Halil Şahin, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, MKÜ yetkilileri ile İTSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet