Skip Navigation Links

Çürümüş Etlerin İmhasına Başlandı

Mersin'de kaçakçılık olayında yakalanarak bir depoda tutulan ve çürüdüğü için kokmaya başladığından bin 40 etin imhasına başlandığı bildirildi

Çürümüş Etlerin İmhasına Başlandı

Gündem   A+a-

Mersin Gümrük Müdürlüğü tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle yaklaşık 9 ay önce müsadere altına alınan ve Çay Mahallesi'nde bulunan bir depoda müsadere edilen bin 40 ton bozuk etin imha çalışmaları başladı. Yetki ve sorumluluk alanında olmamasına karşın sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla durumdan haberdar olan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, mahkeme kararına rağmen imha edilmeyen etlerle ilgili kurumları göreve davet etmişti.
Bu konudaki temasların yoğunlaşması neticesinde, bozuk bin 40 ton etin, bulunduğu depodan tahliyesiyle Mersin Düzenli Çöp ve Katı Atık Depolama Tesisi'nde ayrı bir bölümde imha edilmesine başlandı. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, imha çalışmaları esnasında ilgili depoya gelerek incelemelerde bulundu. Depo sahipleriyle görüşen Mutlu, ilgili kurumların yetkililerinden imha yöntemine ilişkin bilgi aldı.
Deponun elektriklerinin 6 aydır kesik olduğunu, yoğun koku nedeniyle çalışacak personel bulmakta zorlandıklarını dile getiren depo yetkilileri, gerekli yazışmaları yapmalarına ve mahkeme kararlarına rağmen bugüne kadar bir aşama kaydedemediklerini ifade ettiler. Yediemin oldukları için kendi inisiyatifleriyle bozulan etleri imha yoluna gidemediklerini de belirten depo yetkilileri, sürecin önünü açan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu'ya teşekkür ettiler.
Yüksel Mutlu ise, depo yetkilileriyle yaptığı görüşmede, kısa bir süre önce haberdar oldukları sorunun çözümü için gereken çabayı gösterdiklerini ifade etti. Mutlu, "Daha önce bu konuyla ilgili depo sahipleri belediyemize gelmiş ya da müracaat etmiş olsalardı, bu sorunun çözümünü daha erken sağlayabilirdik. Halkımızın ve çevrenin sağlığı açısından bu etlerin imha aşamasına gelmiş olması sevindiricidir. Dileğimiz yetkili ve sorumlu kurumların bir eşgüdüm içerisinde bu tür konulara hassasiyetle yaklaşması ve bundan sonra bu tür olaylara izin vermemesidir" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet