Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dağlıca Protestosunda Vurulan Genç Toprağa Verildi

Mersin'in Erdemli ilçesinde,Dağlıca protestosunda vurularak hayatını kaybeden Bahadırhan Okçu toprağa verildi

Dağlıca Protestosunda Vurulan Genç Toprağa Verildi

Yerel   A+a-

Erdemli'ye bağlı Kargıpınarı Mahallesi'nde HDP ilçe binası önündeki gösteriler sırasında henüz nereden ateş edildiği bilinmeyen bir silahtan çıkan kurşunla vurularak öldürülen Bahadırhan Okçu'un (19) cenazesi MEÜ TIP Fakültesi Hastanesi'nden alınarak Erdemli Devlet Hastanesi morguna getirildi.
Morg önünde basın mensuplarına konuşan baba İhsan Okçu, "Geride kalanlar sağolsun. Vatan, millet sağ olsun. Ne diyeyim başka, oğlumun acısını Cenabı Allah bize gösterdi. Onu bizden daha çok seviyormuş, Kurban olduğum Allah'ım bize sabır kanaat versin. Başka ne diyeyim" dedi.
Morgdaki cenaze işlemlerinin ardından gencin cenazesi eski devlet hastanesi civarındaki evinin önüne getirildi. Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından cenaze Türbe Mezarlığı'na konvoy eşliğinde getirildi. Bahadırhan Okçu'nun cenazesi Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından dualarla defnedildi.
5 çocuğunun en küçüğünü kaybetmenin acısıyla güçlükle ayakta duran Fatma Okçu ise, "Açmadan soldu çocuğum" diyerek gözyaşı döktü.
Cenazeye Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile siyasi partilerin ilçe başkanlarınında aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş